New York Times gazetesi binasında eylem: Ellerinizde kan var!

ABD’de gazeteci, yazar ve sanatçılar, New York Times’ın Manhattan’daki merkez ofisinin lobisini işgal ederek gazeteyi Gazze’deki İsrail katliamlarına suç ortaklığı yapmakla suçladı.

ABD’de 100’den fazla gazeteci, yazar, sanatçı ve kültür emekçisinden oluşan grup, ülkenin ana akım gazetelerinden New York Times’ın (NYT) binasının lobisini işgal ederek gazeteyi Gazze’deki İsrail katliamlarına suç ortaklığı yapmakla suçladı.

Gazetenin Manhattan’da bulunan merkez ofisine giren grup “New York Times ellerinde kan var” diyerek ve İsrail’in Gazze’de öldürdüğü 36 gazetecinin isimlerini okudu. Eylemde gazetenin yayın kurulundan Gazze’de ateşkes çağrısı yapması da istendi.

Sosyal medyada da yayımlanan açıklamada, geçtiğimiz ay boyunca gazetenin, 75 yıllık İsrail apartheid rejimi ve toprak hırsızlığı, 55 yıllık askeri işgal ve İsrail’in Gazze’ye yönelik 17 yıllık ağır ve yasa dışı askeri kuşatmasının kritik bağlamını sürekli olarak en aza indirdiği ve hatta sildiği eleştirisi yapıldı.

Ayrıca, İsrail hükümeti ve ordusu tarafından ortaya atılan yanlış ve asılsız iddiaların, bu iddiaları bağımsız bir şekilde doğrulamadan, gazeteciliğin temel ilkelerini bir kenara bırakarak sorgusuz sualsiz tekrarladığına dikkat çekildi.

Açıklamada, “Gazetenin yayın kurulunu doğru olanı yapmaya ve daha fazla can kaybı yaşanmadan derhal ve tam bir ateşkes çağrısında bulunmaya ve yaşananları anlamak için hayati önem taşıyan bağlamı haberlerinden silmeye son vermeye çağırıyoruz” denilerek Gazze’deki sivillerin üzerine bir bomba daha atılmaması gerektiği vurgulandı. EVRENSEL

2731010cookie-checkNew York Times gazetesi binasında eylem: Ellerinizde kan var!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.