İngiliz hastalar da Türk doktorlara emanet

Kazasker, Türkiye’nin sağlık turizminde olanaklarını şimdiye kadar iyi değerlendiremediğini fakat bilinçli bir turizm politikasıyla bu alanda da turist çekmek için atağa geçtiğini belirtti.


Kazasker sağlık turizmi hakkında şu bilgiyi verdi:


“Türkiye’de Avrupa standartlarının üzerindeki sağlık kuruluşlarımız artık Avrupa ile yarışıyor. Türkiye dişten kozmetiğe her türlü sağlık hizmetini hem çok ekonomik sunuyor hem de hastalara tatil yapma olanağı sağlıyor. Tedavide zaman da çok önemli. Hastalara bu hizmetler en kısa zamanda sunulabildiği gibi son derece iyi bir organizasyonla iyi zaman geçirmesi de sağlanıyor.”


Kazasker Türkiye’nin sağlık turizmindeki Avrupa’ya açılmasını da şöyle anlattı:


“WTM’i ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Atilla Koç da turizmde özellikle İngiltere pazarının önemli olduğunu ve sağlık turizminde ciddi yatırımları olduğunu söyledi. Türkiye’denin pek çok tanınmış gözde hastanesi biraraya gelerek bu atakta yerini aldı. İlk olarak geçen Eylül ayında İstanbul’da bir fuar düzenlendi. Şimdi ikinci adım olarak 8 Şubat 2007’de Hilton Park Lane Hotel’de ‘Healthex’ adı altında ‘workshop’ düzenleyeceğiz. Hollanda ve Almanya’da da bu tür çalışmalar sürecektir.”


Türiye’nin sağlık turizminde çok kısa bir zamanda hakettiği yeri alacağını belirten Kazasker, “Artık İngiliz hastalar da Türk doktorlara emanet edilecektir” diye konuştu.


FOTOĞRAF: Travel Extra İngiltere Meneceri Yeşim Kazasker ve Produksiyon Meneceri Onur Bucak WTM’de Türkiye’deki sağlık turizmini tanıttı.


 

796200cookie-checkİngiliz hastalar da Türk doktorlara emanet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.