İngiliz muhafazakarların çakallarla dansı

Miliband’a göre, muhafazakarların Avrupa’da neo-Nazi ve Yahudi karşıtı siyasetçilerle kurduğu bağ İngiltere’nin dünyanın önde gelen ülkeleriyle ilişkilerini riske atıyor.

Miliband’i bu tepkiyi göstermeye iten gelişme ise, Muhafazakarların gölge dışişleri bakanı William Hague’in Polonya’da aşırı sağcı bir siyasetçiyi ”iyi bir dost” olarak nitelemesi oldu.

Söz konusu siyasetçi Polonyalı Avrupa Parlamentosu milletvekili Michal Kaminski. Kaminski aynı zamanda parlamentoda İngiliz muhafazakarların da aynı çatı altında yer alacaklarını açıkladıkları Avrupa Muhafazakar ve Reformcu Grup ECR’ın da başkanı.

Polonya’da ikinci dünya savaşında Yahudilerin Polonyalılar tarafından öldürülmesini ”Nazilerin gerçekleştirdiği Yahudi soykırımından daha küçük bir suç” olarak niteleyen Kaminski, ”Bu saldırıyla Nazi suçlarını karşılaştırmak ve Nazi politikalarıyla aynı düzeyde değerlendirmek haksızlık” diye konuştu.

Miliband de, gelecek yıl haziran ayına kadar yapılması gereken seçimleri kazanma şansları yüksek görülen muhafazakarların bu anlayışla bağının, İngiltere’nin ”müttefik seçimi” konusunda Washington’dan Pekin’e ve Avrupa’da da Berlin, Paris hattında soru işaretleri yaratacağı uyarısında bulundu.

825180cookie-checkİngiliz muhafazakarların çakallarla dansı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.