İngiltere ordusundan aşırı sağ tepkisi

Aşırı sağ İngiliz Ulusal Partisi (BNP), Avrupa Parlamentosu seçimlerinde askeri logoları ve geçmişteki bazı çatışmalara ait resimleri kullanmıştı.

Aralarında eski genelkurmay başkanları Orgeneral Mike Jackson ve Orgeneral Richard Dannatt’ın da bulunduğu generaller, ırkçı grupların üyelerinin onda biri İngiliz Milletler Topluluğu vatandaşları olan İngiltere ordusunun temel değerleri ile temelden kavgalı olduklarını söyledi.

Generallerin imza attıkları mektupta BNP’den isim verilerek söz edilmiyor, ancak ifadelerin bu partiyi hedef aldığı anlaşılıyor.

BNP ise mektupta imzası bulunanların, milletvekillerinin harcamaları ile ilgili skandalda sessiz kalmakla suçladı.

Mektupta şu ifadeler yer alıyor:

İngiltere ordusunun temiz ismini kendi menfaatleri için gasp etmek isteyen herkese, bu işten vazgeçip buna son vermeleri çağrısında bulunuyoruz.
Emekli İngiliz generallerin aşırı sağ karşıtı mektubundan

“İngiltere ordusunun temiz ismini kendi menfaatleri için gasp etmek isteyen herkese, bu işten vazgeçip buna son vermeleri çağrısında bulunuyoruz.”

“Çoğu özünde ırkçı olan bu aşırılık yanlılarının değerleri, günümüz İngiliz ordusunun tolerans ve hakkaniyet gibi değerleri ile temelden kavgalıdır.”

BNP HEDEF Mİ?

Orgeneral Mike Jackson, Times gazetesine yaptığı açıklamada, “BNP silahlı kuvvetlerle diğer partilere nazaran daha iyi ilişkileri olduğunu iddia ediyor. Ordunun imajını kullanmaya nasıl cüret edebilirler, özellikle de kendi politikalarını desteklemek için. Bu insanların yaptıkları kabul edilir gibi değil.” dedi.

Jackson, BBC’de katıldığı radyo programında ise herhangi bir siyasi partiyi özel olarak hedef almadıklarını söyledi.

Mektup, “Nothing British” adlı bir BNP karşıtı kampanya grubunun etkinlikleri kapsamında yayımlandı. (BBC)

FOTOĞRAF: Nick Griffin, BNP’nin lideri ve aynı zamanda AP üyesi

825310cookie-checkİngiltere ordusundan aşırı sağ tepkisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.