İngiltere’de kara bulutlar dolaşıyor

Merkez soldaki The Independent bugünkü manşetini ekonomideki “karamsar tablo”ya ayırdı. The Independent ekonomi haberinde, “Perakende satışlar 22 yılın, büyüme ise 12 yılın en düşük düzeyinde, enflasyon dokuz yılın en yüksek seviyesinde, işsizlik yükseliyor. Ekonomi daha da kötüye gidecek” yorumunu yaptı.


Ciddi ekonomi gazetesi The Financial Times ise, daha iyimser bir bakış sunurak büyüme hızındaki düşüşe rağmen, yılın ikinci yarısında düşüşün durduğuna ve bunun ekonomide yeniden bir canlanmaya işaret edebileceğine dikkat çekti.


Ulusal basında sol kanatta yer alan The Guardian gazetesi ise bir başka karamsar tabloya bakarak terörizm konusunu manşetine taşıdı. ”Polis uyarıyor: Londra’ya saldırı planlıyan yeni gruplar var” başlıklı haberinde The Guardian,  Londra’nın terörle mücadeleden sorumlu polis yetkilisinin yeni saldırılar beklentisiyle birlikte, İngiliz Müslümanlardan yeterince destek alamadığından da yakındığını yazdı.


Gazetenin iç sayfalarında da bireysel hakları gaspetmekle eleştirilen anti-terör yasalarına bir tepki haberi yer aldı. Habere göre; önde gelen İngiliz modacı Vivian Westwood, dün son tasarımı olan üzerinde bir kalp resmiyle beraber ”Ben terörist değilim, lütfen tutuklamayın” yazan tişörtler ve bunlarla bir örnek bebek tulumlarını tanıttı. Tişörtler ve tulumların geliri, Liberty adlı insan hakları kuruluşuna bağışlandığı da eklendi.

784020cookie-checkİngiltere’de kara bulutlar dolaşıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.