İNGİLTERE’DEN KISA KISA

AVAM KAMARASI TARİHİNDE İLK

Avam Kamarası’nda önceki gece tarihin ilk “eşcinsel evliliği” töreni yapıldı.

İngiltere’nin “Avrupa Bakanı” olarak da adlandırılan, Avrupa işlerinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Chris Bryant (48), “medeni ortaklık” töreniyle, geçen yıl tanıştığı Jared Cranney ile yasal olarak “evlendi.”

Bryant, Westminster Sarayı içindeki Avam Kamarası’nın Başkanı John Bercow’a, ortaklığın kurulmasına parlamento çatısı altında izin verdiği için teşekkür etti.

GENERALLERE UÇAKTA EKONOMİ SINIFI

The Sunday Times, hükümetin general ve amirallere bundan sonra yolculuklarını ikinci sınıf bölümlerde yapmaları talimatı verdiğini duyuruyor. Tasarruf tedbirleri kapsamında alınan önlem siyasi partilerce tepkiyle karşılanmış.

Sunday Times’a konuşan İşçi Partili milletvekili Dennis MacShane, ”Üst düzey subayları ne kadar mahçup duruma düşüreceğimizin bir sınırı olmalı” dedi.

Aynı haberde görüşlerine yer verilen general Patrick Cordingley de, üst düzey yetkililerin birinci sınıf seyahatlerinin önemli nedenleri olduğunu belirtirken, ”subayların seyahatlari sırasında zaman zaman gizli belgeleri incelediklerini” belirtiyor.
The Sunday Times’ın haberine göre, milletvekilleri, bakanlar ve yardımcıları birinci sınıf seyahat etmeye devam edecekler.

GÖÇMEN SAYISINA SINIRLAMA

The Observer gazetesi, Muhafazakarların seçim vaatleri arasında yer alan göçmen sayısında sınırlama planlarının etkilerini irdeleyen bir raporu haberleştirdi.

Kamu Politikaları Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan rapora göre, göçmen sayısına bir sınır koymak İngiltere’nin ihtiyacı olan eğitimli ve profesyonel deneyimli olan göçmenlerin gelişi üzerinde de olumsuz etki yaratacak.

The Observer, böyle bir uygulamanın olası muhafazakar hükümetle büyük iş çevreleri ve eğitim kurumları arasında çatışma yaratacağına dikkat çekerken, rapordaki şu uyarılar aktardı:

”Hükümet, büyük bir şirkete New York’taki bürosundan uzman getiremeyeceğini söylemekten memnun olacak mı? Ya da Arsenal’e, Fildişi Sahili’nden gelecek vaadeden bir oyuncuyu transfer edemeyeceğini mi söyleyecek?”
David Cameron, göçmen sayısında onbinleri bulan sayılarda kesinti yapmak istediklerini söylemişti.
Kesin rakam vermeyen Cameron, hedeflerinin göçmen sayısını 1990’lardaki seviyeye çekmek olduğunu da vurgulamıştı. Bu ise, son dönemde 200 binlere ulaşan göçmen sayısının 50 binlere düşürülmesi anlamına gelecek.

VOLVO ÇİNLİLERE SATILIYOR

The Daily Telegraph, Çinli otomobil üreticisi Geely, Volvo’ya 1 milyar 800 bin dolar fiyat biçtiğini yazdı. Taraflar arasında bir anlaşmaya varıldığı haberi geçen pazar günü açıklandı ancak Volvo’nun emekli sandığındaki açık, firmanın borçları ve işletme sermayesi gibi konulardaki pazarlıklar halen devam ediyor.

Ford yetkilileri, bu başlıklar da eklendiğinde, 1,8 milyar doların tümünü alabileceklerini düşünmediklerini söyledi.

830980cookie-checkİNGİLTERE’DEN KISA KISA

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.