Numan Kurtulmuş 1 Ekim’de konuşacak

Kurtulmuş, Genel İdare Kurulu, İl Başkanları, Kurucular Kurulu, Başkanlık Divanı ve sivil toplum kuruluşları ile yaptığı istişareler sonrasında 1 Ekim Cuma günü saat 10.30’da olağanüstü kongreye ilişkin vereceği kararı açıklayacak.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ”partisinin Olağanüstü Kongresine katılmayacağı” iddialarıyla ilgili, ”Sürece ilişkin bütün açıklamaları cuma günü yapacağız” dedi.

Kurtulmuş, parti Genel Merkezindeki Başkanlık Divanı toplantısından çıkışında gazetecilerin olağanüstü kongreye ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ”Kongreye katılmayacağınız iddia ediliyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?” demesi üzerine Kurtulmuş, ”istişare toplantılarını tamamladık. Sürece ilişkin bütün açıklamaları cuma günü yapacağız” diye konuştu.

”AYRILIK OLURSA ÜZÜNTÜ İLE KARŞILARIM”

Olağanüstü Kongre Çağrı Heyeti Başkanı Mustafa Kamalak da parti Genel Merkezinden çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin parti Genel Merkezinde yaptığı görüşmeleri sorması üzerine Kamalak, ”Genel Sekreter Kazım Arslan ile görüştüm. Çok önemli bir görüşme oldu. Burası benim partim. Parti Genel Başkanı Sayın Kurtulmuş ile Başkanlık Divanı Toplantısı olduğu için görüşemedim” diye konuştu.

Bir gazetecinin ”Yeni bir parti kurulması yönünde iddialar var. Bu konudaki görüşleriniz nedir?” demesi üzerine Kamalak, ”Genel sekreter de benim kadar üzgün. Böyle bir ayrılık olursa üzüntü ile karşılarım. Tarih konusunu görüşmedik. Numan Kurtulmuş her zaman için gönüldaşım, dava arkadaşım. Hasım değiliz, arkadaş grubuyuz” diye yanıtladı.

“RECAİ KUTAN BİZİM BÜYÜĞÜMÜZ”

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partinin eski genel başkanı Recai Kutan ile görüştü.

Kurtulmuş, görüşme sonrasında parti genel merkezine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Numan Kurtulmuş, bir gazetecinin Kutan ile görüşmesinin detaylarını sorması üzerine, ”O zaten bizim büyüğümüz, ağabeyimiz, her zaman kendisiyle konuşacağız, görüşeceğiz, bu doğal bir şey” dedi.

Bir başka gazetecinin, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan ile de görüşüp görüşmeyeceğini sorması üzerine de Kurtulmuş, ”Tabii yani, bundan sonra görüşeceğiz” diye konuştu.

1261020cookie-checkNuman Kurtulmuş 1 Ekim’de konuşacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.