Okullara cola ve patetes yasağı geliyor!

Milli Eğitim Bakanı Ruth Kelly. yaptığı açıklamada şeker, paket patetes yiyecekler ve yüksek şeker oranlı içeceklerin okullardaki satışına önümüzdeki yeni eğitim yılından başlayarak yasaklanacağını açıkladı. Bakan, zorunlu eğitimdeki yiyecek standartlarının da “The School Meals Review Panel” tarafından duyurulacağını belirtti.


İngiltere’nin ünlü aşçılarından Jamie Oliver’in kurduğu The School Meals Review Panel, okullarda sağlıksız ‘abur cubur’ yiyeceklere karşı geçen Mart ayında kampanya başlatmıştı. Oliver kampanya kapsamında topladığı 271 bin imzayı hükümete sunmuş ve okul yiyecekleri için her çocuğa günde 50 Pence’lik ödenek ayrılmasını sağlamıştı..
    
Ayrıca geçen kasım ayında da çocuklarda artan obeziteye karşı TV reklamlarına yasak getirme kararı almıştı. Böylece bazı reklamların çocukların uyanık olduğu saatlerde yayınlanması engellenmiş oldu.


İngiltere’deki beslenme uzmanları kararı sevinçle karşılayarak hükümetin sağlıklı kuşaklar yetişmesi için geç olsa da adım atmasını olumulu bulduklarını belirttiler.


 


Abur cubur reklamlara TV yasağı…


Okularda ‘abur cubur’a karşı zafer…

784000cookie-checkOkullara cola ve patetes yasağı geliyor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.