Orhan Doğan için Meclis’te tören yok

Doğan için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ise tören düzenlenmeyecek. Doğan’ın ailesinden Meclis’e böyle bir talep gelmediği belirtilirken, eski DEP milletvekillerinden Selim Sadak, “Orhan Doğan’ın ailesi tam seçim arefesinde yeni bir tartışmanın kapısını aralamak istemedi. Bu konuda bir talepte bulunmadı, bulunsa değerlendirecek ve gerekli başvuruyu yapacaktık” dedi.


Orhan Doğan’ın vefatının ardından eski milletvekili olması nedeniyle gözler Meclis’te tören düzenlenip düzenlenmeyeceğine çevrildi. Vefat eden milletvekilleri için Meclis’te tören düzenlenmesi konusunda öncelikle ailesinin talebi ve başvurusu gerekirken, bu konuda Doğan’ın ailesinin talepte bulunmayacağı kaydedildi.


Eski DEP milletvekillerinden ve DTP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Selim Sadak, yaptığı açıklamada, Meclis’te tören düzenlenmesi konusunda herhangi bir talepte bulunmadığını ve bundan sonra da bulunmayacağını söyledi. Ailenin bu tavrında yaz sıcaklarının ve seçim arefesinde olunmasının etkili olduğunu kaydeden Sadak, “Hem yaz sıcakları var hem de seçim arefesindeyiz. Orhan Doğan’ın ailesi bunları düşünerek hem de seçim arefesinde yeni bir tartışmanın kapısını aralamamak için talepte bulunmadı, bundan sonra da bulunmayacak. Doğan’ın ailesinin böyle bir talebi olsaydı, değerlendirecek ve gerekli başvuruyu yapacaktık. Ancak ailenin böyle bir talebi yok” diye konuştu.


Öte yandan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, yaşamını yitiren eski DEP milletvekili Orhan Doğan için “O, okulda ceketi kaldırılıp kuyruğuna bakıldığında da, Meclis kapısında ensesinden tutulup cezaevine konulduğunda da, hayatı boyunca yaşadığı tüm baskı ve ayrımcı uygulamalar karşısında da biriken öfkesini kin ve nefrete dönüştürmedi, barış ve kardeşliğe akıttı” dedi.

1044650cookie-checkOrhan Doğan için Meclis’te tören yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.