Oyuncular Sendikası’ndan Nihal Yalçın’a destek

Tamer Karadağlı’nın Altın Portakal’da “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü alan Nihal Yalçın’a karşı tavırlarına dair açıklama yapan Oyuncular Sendikası, “Kabul etmeyeceğiz, normalleştirmeyeceğiz” dedi.

Oyuncular Sendikası, 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali ödül töreninde Tamer Karadağlı’nın Nihal Yalçın’a yönelik tavırlarına ve ardından yaptığı açıklamalara dair açıklama yayımladı. Sendikadan yapılan açıklamada Tamer Karadağlı’nın Nihal Yalçın’ın siyasi görüşüne dair yaptığı açıklamalara tepki gösterilerek “Sahnede yapmış olduğu konuşma bağlamından koparılarak, konu reel politik alanlara çekiliyor ve üyemiz yıpratılmaya çalışılıyor. Bunu kabul etmeyeceğiz, hiçbir zaman normalleştirmeyeceğiz” denildi.

Oyuncular Sendikası, 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ödül töreninde sunuculuk yapan Tamer Karadağlı’nın “En İyi Kadın Oyuncu” ödülü alan Nihal Yalçın’a karşı tavırlarına dair yazılı açıklama yaptı.

Oyuncular Sendikası’nın açıklaması şöyle:

“58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde üyemiz Nihal Yalçın’ın yapmış olduğu konuşma esnasında, Tamer Karadağlı’nın sahne üzerindeki tutumu gündem konusu oldu. Ülkemizin en derin sorunlarından biri olan kadın haklarına dikkat çeken Nihal Yalçın’ın gerek sahnede gerek sonrasında maruz kaldığı davranışlar ve sosyal medyada yer alan haddini aşan söylemler kabul edilemez. Kadınlar, yaşamın her alanında şiddetle, tacizle, baskıyla mücadele ediyor ve görüldüğü üzere hak arayışlarında dahi hala mobbinge ve baskıya maruz kalmaya devam ediyorlar. Üyemiz Nihal Yalçın’ın yaşadığı durum tam olarak budur. Sahnede yapmış olduğu konuşma bağlamından koparılarak, konu reel politik alanlara çekiliyor ve üyemiz yıpratılmaya çalışılıyor. Hepsi daha önceden aşina olduğumuz, birebir yaşadığımız ve tanıklık ettiğimiz süreçler ama bunu kabul etmeyeceğiz, hiçbir zaman normalleştirmeyeceğiz. Üyemiz Nihal Yalçın ile dayanışma içerisinde olduğumuzu ve kendisine her türlü desteği sunacağımızı kamuoyuna bildiririz.”

2556630cookie-checkOyuncular Sendikası’ndan Nihal Yalçın’a destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.