Polis 4’ncü Türk Şahan’ın peşinde

Polis üç Türk’ü gözaltına aldığı Tooting Broadway’de soruşturmayı derinleştirirken Şahan isimli dördüncü Türk’ü arıyor. İngiltere polisinin güney Londra’daki operasyonları sonucunda gözaltına aldığı 3 Türk’ün yarın serbest bırakılmasının öngörüldüğü de bildirildi


Nothing Hill bölgesinde polis geniş kapsamlı bir operasyon düzenledi, operasyon sonrasında 21 Temmuz günü Oval metro istasyonu ve otobüse yapılan saldırının sorumlusu iki zanlının yakalandığını açıklandı.


SKY OPERASYONU YAYINLADI
Kamerasıyla polis tarafından kordon altına alınan bölgeyi görüntülemeye çalışan haber kanalı SKY, baskının yapıldığı tarafta oturan bir kadın görgü tanığıyla telefon bağlantısı kurarak, terörle mücadele ekiplerinin zanlıyla konuşmalarını sesli olarak canlı yayına yansıtmayı başardı.


Yayına yansıyan diyaloglarda polisin zanlıya, tamamen soyunmasını ve bir an önce dışarı çıkmasını istediği duyuldu. Polis memurlarının adı Muhammed olduğu öne sürülen bir kişiye sürekli “Muhammed bizimle işbirliği yapar ve dışarı çıkarsan sana bir şey yapılmayacak” şeklinde garanti verdiği duyuldu.


Operasyonun başlamasından kısa bir süre sonra apartmanın camından olan biteni canlı yayında aktaran kadın görgü tanığı, özel giysili terörle mücadele ekiplerinin apartmana yaklaştıklarını bildirdi.


Bunun üzerine SKY TV tanığa güvenli bir konuma geçmesini söyledi. Bu arada görgü tanığı da polisin kendisine içeri girmesi yönünde işaret ettiğini bildirdi ve gelişmeleri bir süre daha anlattı. Kısa bir süre sonra SKY TV spikeri, adının “Lisa” olduğunu söyleyen kadınla bağlantıyı “güvenlik kaygısıyla” kestiğini bildirdi.

782690cookie-checkPolis 4’ncü Türk Şahan’ın peşinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.