Polis cenazesinde protesto

Çinli göçmen bir ailenin çocuğu olan Wenjain Lui, 20 Aralık’ta polise tepki gösteren silahlı bir kişi tarafından saldırıya uğrayarak öldürülmüştü.
Saldırgan daha sonra intihar etmişti.

Aynı saldırıda Liu’nun birlikte görev yaptığı polis memuru Rafael Ramos da hayatını kaybetmişti.

Brooklyn’deki cenaze evinde konuşmalar yapıldı.

Polis şefinden memurlara tepki

Tören kapsamında dışarıda bulunan yüzlerce polis, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio konuşurken sırtlarını, konuşmayı gösteren video ekrana döndü.
Blasio’nun son aylardaki polis karşıtı göstericilere yönelik destek içeren açıklamaları, New York polis teşkilatı mensupları arasında tepkiye neden olmuştu.

Afrika kökenli bir Amerikalı, beyaz polisler tarafından öldürülen siyahların öcünü almak istediğini söyleyerek iki polisi öldürmüştü.
New York Emniyet Müdürü Bill Bratton, belediye başkanına tepki gösteren polisleri, “saygısız eylemlerin daha fazlasını yapmaktan kaçınmaya” çağırdı.
Blasio konuşmasında “Bugün tüm kentimiz çok kederli” dedi.

‘Belediye başkanı bize saygı duymuyor’

New York polisinden emekli dedektif AP haber ajansına, “Belediye başkanı bize saygı duymuyor. Neden biz ona saygı duymalıyız ki?” diye konuştu.
Geçen hafta, polis memurları ve sendika temsilcileri, Blasio’ya, Ramos’un kaldırıldığı hastanede sırtlarını dönerek tepkilerini göstermişti.
New York’ta Eric Garner, Missouri Ferguson’da da Michael Brown adlı siyahların, daha sonradan yargılanmalarına gerek görülmeyen beyaz polis memurlarınca öldürülmeleri büyük protestolara neden olmuştu.

1441220cookie-checkPolis cenazesinde protesto

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.