Polis özür diledi, kamuoyu kızgın!

Londra’ya yönelik saldırılarla hiç bir ilgisi olmayan bir Brezilyalı gencin Cuma sabahı Stockwell metro istasyonunda polis tarafından öldürülmesine ilişkin soruşturma açılacağını belirten gazeteler, Brezilya hükümetinin de İngiltere’den hesap sorduğunu aktardı. 


Londra Emniyet Müdürü Sir Ian Blair, Menezes’in ölümü nedeniyle ailesinden ‘özür diledi’. “Bu büyük bir trajedi” diyen Blair, “Londra polisi bu olayın tüm sorumluluğunu üstlenmektedir. Ailesine üzüntülerimi iletmekten başka yapabileceğim birşey yok” diye konuştu.


Ölen kişinin kimliğinin duyurulmasından önce yazılı bir açıklama yapan polis, yaşananları bir ‘trajedi’ olarak niteledi ve Londra Emniyet Müdürlüğü’nün olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirtti.
 
BASININ ELEŞTİRİSİ


İngiltere’de yayınlanan pazar gazeteteleri de olayı manşetlerine taşıyarak eleştirdi. Olayın olduğu gün bazı gazeteler kendi halinde yaşayan masum elektrikçi Menezes’i  ‘bombacı’ ilan etmiş ayrıntıların belirsizliğine karşın bir çok yazar polisin tavrını destekler yorumlar yapmıştı. Emrniyet Müdürlüğü’nün açıklaması sonrasında eleştiri okları ters döndü.


The Sunday Telegraph masum bir kişinin öldürülmüş olmasına karşın, müslüman cemaatin önde gelen isimleri, polisin öldürme amaçlı ateş açma politikasını desteklediğini öne sürdü… The Sunday Times da bu uygulamanın İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu IRA ile mücadelenin yoğun olduğu dönemi akla getirdiğini yazdı.


Basında başlıklar şöyle yer aldı:


The Sunday Times: Polis yanlış adamı vurdu…
The Observer: Terör avında vurulan kişi masum bir Brezilyalı gençti…
The Sunday Telegraph: Polis trajik bir hata yaptığını kabul etti: metroda vurduğumuz kişi terörist değildi…
The Independent on Sunday: Polis: yanlış adamı vurduk…


FOTOĞRAF: Jean Charles de Menezes

782480cookie-checkPolis özür diledi, kamuoyu kızgın!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.