Polonyalı işcilere köle muamelesi

Polonya’nın AB’ye üye olmasıyla serbest dolaşım hakkından yararlanarak AB ülkelerinde iş arayışına geçen Polonyalı işsizlere köle muamelesi yapıldığı öne sürüldü.

İrlanda’da işçi olarak çalışan Polonyalı işçi Radoslaw Sawicki (28), İrlanda’nın başkendi Dublin’deki süpermarket zinciri Tesco ile Grafton adlı İş ve İşçi Bulma Kurumu’nu kendisine farklı ücret uygulamasında bulunduğu için mahkemeye verdi.

Sawicki, 7 ay önce çalışmak için gittiği Dublin’de Tesco mağazasında iş bulabildiğini belirterek, “Saat ücreti olarak 9.52 Avro ödüyorlardı. Oysa benimle aynı zamanda ve aynı iş koşullarında çalışan İrlandalı arkadaşıma yüzde 50 daha fazla ücret ödenmesine şaşırdım. İrlanda benim ülkem değil ama bu yapılan AB felsefesine aykırı. Bu ilkel ayrımcılık uygulaması beni şaşırttı” dedi.

Sawicki, üstlendikleri işin giderek ağırlaştırıldığını vurgulayarak, “İşveren temsilcileri ‘Beğenmeyen çekip gidebilir’ diyerek işsizler ordusunu tehdit olarak kullanıyorlar. Adımız yerine diğer 20 Polonyalı arkadaşıma da Walesa diye sesleniyorlar” dedi.

“Bağlı olduğumuz sendika SDIPU bizim itirazlarımızı haklı bularak bizi destekleme kararı aldı” diyen Polonyalı işçi, sendikanın Tesco ve Grafton’u mahkemeye verdiğini söyledi..

 

 

1110270cookie-checkPolonyalı işcilere köle muamelesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.