Prens Andrew’a cinsel saldırı davası

Hakkında çıkan cinsel taciz iddiaları nedeniyle kraliyet görevlerinden uzaklaştırılan Kraliçe II. Elizabeth’in küçük oğlu Prens Andrew, bir kez daha Kraliyet Ailesi’ni zor duruma soktu. Prens Andrew’u cinsel taciz ile suçlayan Virginia Roberts, New York’ta dava açtı.

ABD’de reşit olmayan kızlara cinsel saldırı üzerinden seks ticareti ve insan kaçakçılığı ağı oluşturma suçlamalarından tutukluyken cezaevinde ölü bulunan ve intihar ettiği söylenen milyarder Jeffrey Epstein’i ilk itham eden mağdurlardan olan Virginia Giuffre, bu kez Prens Andrew’a dava açtı.

Kraliçe Elizabeth’in küçük oğlu Prens Andrew’un cinsel taciz iddiaları ve intihar eden pedofil milyoner Jeffrey Epstein ile ilişkisi uzun zamandır tartışılıyordu.

2019’da hücresinde intihar eden pedofil milyarder Epstein ile 2010 yılına kadar yakın arkadaş olan Prens Andrew, o dönem, henüz 17 yaşındaki Virginia Roberts’ı cinsel ilişkiye zorlamakla suçlanmış ancak iddialar reddedilmişti.

Epstein’ın davasında mağdurlardan biri olan Virginia Roberts dava süresinde Prens Andrew’a suçlamalarına devam etmiş ve 2001 yılında bir gece kulübünde eğlendikten sonra beraber bir eve gidip cinsel ilişkiye zorlandığını açıklamıştı.

Prens Andrew ile üç kez cinsel ilişkiye girmeye zorlandığını 2014’te ifşa etmiş olan Virginia Giuffre, Manhattan bölge mahkemesinde açtığı davada, York Dükü tarafından cinsel saldırıya uğradığı ve darp edildiği şikayetinde bulundu.

DOKUNULMAZLIĞI YOK

Roberts’ın Prens Andrew’a New York’ta dava açmasıyla Prens’e ilk kez dava açılmış oldu. Prens Andrew, annesi Kraliçe II. Elizabeth’in aksine diplomatik dokunulmazlığa sahip değil, bu da yargılanması konusunda bir engel olmadığı anlamına geliyor.

2539060cookie-checkPrens Andrew’a cinsel saldırı davası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.