Prodi, Mısır’da Ortadoğu için sabır istedi

Romano Prodi, Mısır’ın başkenti Kahire’de, devlet başkanı Hüsnü Mübarek ile görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, Ortadoğu arenasında yeni birşey olmadığını söyledi.

Görüşmelerin atmosferini özetleyebilecek sözcüğün “sabır” olacağını belirten Prodi, “Çözüm bulmak için sabırlı olmalıyız” dedi.

İtalya, İspanya ve Fransa geçen hafta, aralarında ateşkes, Filistin ulusal birlik hükümeti, İsrailli-Filistinli mahkum değişimi ve uluslararası gözlemcilerin bulunduğu ortak bir Ortadoğu planı üzerinde çalışmaya karar vermişti.

İsrail bu öneriye ılımlı yaklaşırken, Washington bu ay sonunda Ürdün’de uluslararası bir barış konferansının düzenlenmesini planlıyor.

Barış konferansı düzenlenmesi düşüncesiyle ilgili bir soruyu Prodi, taraflar arasında karşılıklı güven olmadan bir barış konferansına ulaşılamayacağını; barış konferansının iyiniyet olduğu takdirde aşamalı ulaşılacak son nokta olacağını bildirdi.

Mübarek de ortak basın toplantısında, El Fetih ile Hamas arasında hala birçok sorun bulunduğunu belirterek, Kahire’nin, bu sorunların giderilmesi için çok yakında Filistinli taraflar arasındaki görüşmelere evsahipliği yapacağını söyledi. Mübarek, bu konuda ayrıntılı bilgi vermedi.

 

1141050cookie-checkProdi, Mısır’da Ortadoğu için sabır istedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.