Prof. Dr. Muammer Aksoy anıldı

Piramid Sanat’taki panelde konuşan ressam Bedri Baykam, Muammer Aksoy’la ölümünden bir hafta önce görüştüğünü belirterek, Aksoy’un kendisine “Dikkat et çok sert yazıyorsun. Bu adamlar yeni bir terör olayı yaratabilir” dediğini anlattı.


Aksoy’un her bireyin ve gelecek kuşakların özgürlüğü, bu ülkede özgürlük, laiklik, demokrasi ve dinin saygın bir şekilde yaşanması için seve seve canını verdiğini ifade eden Baykam, “O kadar insancıl, o kadar herkese saygılı ve her canlıya saygılıydı ki çocukken bir koyun onun önünde kesildiği için duyduğu hüzün ve dramdan dolayı ömür boyu vejetaryen kaldı. Herkese, doğaya ve her canlıya aynı mesafede muhteşem bir insandı” dedi.


Araştırmacı-yazar Cengiz Özkazancı ise “Aksoy’un öldürüldüğünde 70’li yaşlarında, fakat bir Türk genci olduğunu” söyledi.


Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin yanlış anlaşıldığını savunan Özkazancı, Atatürk’ün gençlere hitap ederken yaşı 19-20 olanlara mı, ruhu genç olanlara mı, yoksa Atatürkçü olanlara mı seslendiğinin tartışılması gerektiğini ifade ederek, Osmanlı tarihini bilmeyenlerin söz konusu “genç” kelimesinin “Türk devrimcileri” demek olduğunu anlamayacaklarını dile getirdi.


Özkazancı, Osmanlı döneminde Namık Kemal ve Ziya Paşa gibi devrimcilere de “genç” denildiğini ifade ederek, Osmanlı tarihi okunduğunda bugüne çok benzer şeyler yaşandığını ve Atatürk’ün, cumhuriyeti “Atatürkçü devrimci gençliğe” emanet ettiğini kaydetti.



 

1054630cookie-checkProf. Dr. Muammer Aksoy anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.