İran’da hapis sendikacı için kampanya

Gazete, İran’da hapse atılan otobüs şoförü Mansur Usanlo’nun ülkenin Leh Walesa’sı olarak bilindiğini ve dünya çapında sendikaların gözaltına alınmasını protesto ettiklerini aktardı.

Gazete, 170 bin üyesi olan otobüs işletmeleri sendikasının başkanı olan Mansur Usanlo’nun 10 Temmuz günü sokakta, gizli polis olduğu düşünülen bir grup tarafından kaçırıldığını yazdı.

Bu olay, İranlı sendikacının aralarında Londra’nın da bulunduğu bir dizi Avrupa kentinde diğer uluslardan sendikacılarla yaptığı görüşme ardından ülkesine döner dönmez yaşandı.

Gazete, Mansur Usanlo’nun şimdi “İslami Alcatraz” diye de anılan Tahran’ın Evin hapisanesinde tutulduğunu ancak resmen kendisine henüz net bir suçlama yöneltilmediğini öne sürdü.

Usanlo’nun faaliyetlerini temsil ettiği çalışanların çalışma koşulları ve ücretlerini iyileştirme çabasıyla sınırlı tuttuğunu kaydeden gazete, gözaltına alınmasının da, aralarında demokrasi yanlıları ve akademisyenler de olan bir dizi mualifin tutuklandığı bir döneme rastladığını belirtti.

1154670cookie-checkİran’da hapis sendikacı için kampanya

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.