‘Rapor ne olursa olsun yola devam’

Çiçek, “8 Kasım’da açıklanacak rapor ne olursa olsun, Türkiye kendi kararlılığını sürdürecektir” dedi.


Adalet Bakanı, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda AB tarafından 8 Kasım’da yayınlanacak İlerleme Raporu öncesinde değerlendirme yaptıklarını belirterek, “AB hedefi bizim açımızdan vazgeçilmez bir hedeftir” diye konuştu.


Çiçek, bundan sonraki sürecin zorluklarla ve pazarlıklarla dolu bir süreç olduğunun farkında olduğunu söyleyerek, “Arzu etsek de etmesek de bazı zorluklar olacaktır. Bir kısım değerlendirmeler, beyanlar olacaktır. Hiç şüphesiz Türkiye olarak da bunlara karşı verilecek cevabımız, yapılmış hazırlıklarımız vardır” dedi.


Toplantıda Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve banka bürokratlarının para politikaları ve ekonominin genel gidişatına ilişkin detaylı bilgi verdiklerini belirten Çiçek, Türkiye’de belli şoklar yaşanmasına rağmen ekonomide istikrarlı bir gidiş olduğunu söyledi.
Ekonomideki istikrarın sürdürülmesi gerektiğini söyleyen Çiçek, “Popülist yaklaşımlardan kaçınılması ve yapısal reformların eksiksiz olarak devam ettirilmesi gerekmektedir. Hükümet olarak biz buna kararlıyız. geçtiğimiz aylarda ekonomide meydana gelen bir kısım hareketliliğe rağmen temel hedeflerde ve temel göstergelerde bir değişikliğin olması gerektiğini düşünmüyoruz” diye konuştu.


”YARGI NEDEN DURSUN UYAR’I HİMAYE ETSİN”


Cemil Çiçek, YİMPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar’la ilgili bir soruya, ”Niye savcılar, bir tek savcı demiyorum bakın birden fazla savcı, birden fazla yargı makamı bu tip suçları ya da bu tip iddia edilen hususları himaye eden bir çaba içinde olsunlar?” yanıtını verdi.

1034860cookie-check‘Rapor ne olursa olsun yola devam’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.