Rum’dan alış-veriş

ucuzluk için akıtmaktaymış…!


Rum dostlarımız Türk tarafında Güneye kıyasla ucuz mallar bulamaz mı dersiniz? Mutlaka vardır hem de çoook… Ama satın alıp Güneye geçirmeleri Yönetimin çıkardığı zorluklara çarptığı için Kuzeyden alış-verişe boş veriyorlar. Asıl çekindikleri şey aslında ‘Aforoz’ edilme veya ‘Hain’ ilan edilme korkusudur bence. Onlarda, Türk’ün cebine para akıtmanın milli davalarına ihanet olacağı zihniyetini devam ettiren aleni politikalar sürdürülmektedir hala.
Ya bizde?
Bizde her şey liberal…! Serbest…
Hani kızını kendi aklına bırakırsan ya…. (birilerini  gücendirmek istemiyorum onun için kendi uydurmamdır gerisi) hırsıza varır ya da katile! (laf işte kızmayın).
Rum tarafı kendi insanını idare etmek için yasalar çıkarır veya milli iradeyi atar ortaya. Bizde ne biri var ne de öteki kaldı. İnsanımız kendi aklına kaldı. Alış-verişimizden geri dönecek olanın ‘Dum-Dum’ kurşunu olacağını düşünecek kuşak nasıl bilinçlenecek?


Bizim kuşakların başından geçeni anlatmaya çalışanların lafı kursağında kalır. ‘Senin  devrinde olan olmuş, şimdi barışma zamanıdır’ derler.
‘Güzel be evladım barışalım, barışalım da kiminle?’ diye barışmak için adam ararsın ama o bizim barışma sevdalısı çocukların güvendiği taraf hala düşmanlığını devam ettiren eylemler içerisinde.
Görüşmeler yapıyoruz ama herif bizi dengine almak istemiyor. Yoksulluğum ve yok olmam için başlattığı çok yönlü planlarını sürdürüyor…!
‘Kaldır izolasyonları üzerimden iyi niyetini göster’ diyoruz.  ‘Olmaz’ diyor ‘çünkü seni koruyan askerin hala Adada’
‘Yahu sen iyi niyetini göster asker Ada’dan çekilecek barışma niyetinin ispatını görünce’ diyorsun…
‘Olmaz, önce asker gitsin, sonrasını düşünürüz’ diyor herif.
‘Sonrasını düşünürüz’ ne demek acaba?
Benim çağım biliyor sonrasını da şu bizim hem masum hem gafil gencimiz anlamak istemiyor.
Yoldan alınarak diri diri elleri bağlı mezarlara gömülenleri mi… Sandallar ve Muratağa ve Dohni Türkü’nün uğradığı akıbeti anlatamıyoruz.
Sonrası aynen öyle olur inanırsan…!
Alış-verişinden daha güçlü silahlar alıyor adamlar…!
Kimin için acaba?


Bizim gençlik liberal…! Başından vız vız dum-dum kurşunu geçmedi ki. Ölümle burun buruna gelene kadar inat sürdürme niye?


‘Gak Tv’ ye katılan Bakan ne demiştir biliyor musunuz? ‘Biz barış için iyi niyetimizi gösteriyoruz ama karşı taraf eskisi ne idiyse şimdi aynisi’ dedi. Yani Rum arkadaş ille ki eskisi gibi Ada’yı kendi hakimiyetine alma mücadelesi içinde. Sıkıştırdığına inandığı köşede bizi eze eze idealine kavuşma peşindedir yoldaş.
Bizler?
Bizler liberal…! Ölmeye değil öldürülmeye hevesli…!
Akıtın Güneye paraları o zaman.
Daha çok Dum-Dum kurşunu alınsın.

711340cookie-checkRum’dan alış-veriş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.