Rusya’nın köprü intikamı: Kiev’e füze yağdı

Rusya’dan Ukrayna’nın farklı noktalarına füze saldırısı gerçekleşti. Aylar sonra ilk kez füze saldırılarının hedef aldığı başkent Kiev birden fazla yerden vuruldu, batı ve güney kentlerinden de patlamalar bildirildi.

Başkentin bölgesel askeri idaresi başkanı, Kiev’e yönelik Rus hava saldırılarının sürdüğünü söyledi ve halka barınaklardan ayrılmama çağrısı yaptı.

Acil durum ekipleri Kiev’de 8 kişinin öldüğünü ve 24 kişinin yaralandığını açıkladı.

Batıda Polonya sınırındaki Lviv’in bölgesel yönetimi, Telegram üzerinden şehrin bu sabah bombalandığını açıkladı.

Ternopil, Jitomir ve Dnipro’da da patlamalar olduğu bildirildi.

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Klitschko, şehrin merkezinde Rus saldırıları sonucunda çok sayıda patlama yaşandığını açıkladı.

Klitschko, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, “Şehrin merkezindeki Shevchenkivsky bölgesinde çok sayıda patlama yaşandı. Acil durum ekipleri olay yerine geçiyor. Detayları daha sonra açıklayacağız.” dedi.

Ukrayna’nın tanınmış gazetecilerinden Andriy Tsapliyenko, Telegram’da füzelerden birinin Kiev merkezindeki Hruşevski Anıtı’nın yakınındaki Volodymyrska Caddesi’nde patladığını söyledi.

Tsapliyenko, anıtın yakınındaki arabaları yanarken gösteren bir video paylaştı ve en az bir kişinin saldırı sonucunda yaşamını yitirdiğini belirtti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntü ve videolar, Kiev’in farklı noktalarındaki binaların üzerinden dumanlar yükseldiğini gösteriyor.

2638750cookie-checkRusya’nın köprü intikamı: Kiev’e füze yağdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.