Sabiha Gökçen’de İkinci Piste ‘Minare’ Engeli

Sabiha Gökçen’de İkinci Piste ‘Minare’ Engeli: Uçaklar Minareye Çarpabilir! 13 Kasım’da ikinci pistinin açılması planlanan Sabiha Gökçen Havalimanın’da evdeki hesap çarşıya uymadı. Açılışı ertelenen pist 4 ay kullanıma kapalı olacak. Nedeni ise uçakların ‘minareye çarpma’ riski…

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pistinin 13 Kasım’da açılması planlanıyordu. Ancak hizmete açılması beklenen ikinci pistin 4 ay süreyle uçuşlara kapalı olacağı öğrenildi.

Gazeteci Murat Herdem’in haberine göre 1 Mart 2024 tarihine kadar pistin kullanıma izin verilmeyecek.

Pistin açılmasına yakın bir sürede öngörülmeyen bir engel çıktı. İniş yapan yolcu uçakları için oluşabilecek bir risk tespit edildi.

103-1-sabiha-gokcen-havalimani-icin-kapsamli-bir-kilavuz-bilmeniz-gereken-her-sey.jpg

CAMİ MİNARESİ UÇUŞLARA ENGEL
Patronlar Dünyası’nın aktardığına göre havalimanında bulunan caminin minaresinin uçuşlar için engel oluşturduğu tespit edildi. havalimanı yetkililerine göre, ikinci pistin açılışını geciktiren sebep, DHMİ’ye ait kalibrasyon uçağıyla yapılan seyrüsefer alt yapısının kontrolü sırasında ortaya çıktı.

Test uçuşlarında pistin deniz tarafındaki bölümünde bir cami minaresinin, uçakların güvenli inişine engel teşkil ettiği belirlendi.

thumbs-b-c-7e1370aba67ccd0016f920daf6223f01.jpg

Yükseklik bakımından sıkıntı yaratan Pendik’te Nasrullah Camii minaresi, uçakların iniş güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesiyle, pistin kullanımına 4 ay süreyle ara verilmesine neden oldu.

Havalimanı yetkilileri, pistin sadece tek yönlü inişe müsait olduğunu belirtirken, açılış öncesi tercih edilmeyen bu durumun, cami minaresi engeli nedeniyle olduğuna dikkat çekti. Caminin minaresinin traşlanıp traşlanmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

2732430cookie-checkSabiha Gökçen’de İkinci Piste ‘Minare’ Engeli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.