Salgın 2 yıl mı, sonsuza kadar mı?

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüs salgınının iki yıldan kısa bir sürede sona ermesini umut ettiğini söyledi. İngiltere Acil Durum Bilim Danışmanlığı (SAGE) üyesi ve eski Baş Bilim Danışmanı Prof. Sir Mark Walport ise, corona virüsünün (Covid-19) sonsuza kadar var olup, insanların ise korunmak için düzenli aşıya ihtiyacı olabileceğini açıkladı.

2 YIL İYİMSERLİĞİ

Ghebreyesus Cenevre’de yaptığı açıklamada 1918’deki İspanyol gribi salgınının atlatılmasının da 2 yıl sürdüğünü belirterek, şu anki teknolojinin salgının daha kısa sürede atlatılmasını mümkün kıldığını belirtti.

Hareketliliğin İspanyol gribi dönemine göre daha fazla olması nedeniyle virüsün yayılma şansının daha yüksek olduğu uyarısını yapan Ghebreyesus “Ancak aynı zamanda onu durdurabilecek teknolojimiz ve bilgimiz de var” diye konuştu.

1918’de çıkan İspanyol gribi en az 50 milyon kişinin ölümüne neden olmuştu. Koronavirüs salgınında şu ana kadar dünya genelinde yaklaşık 800 bin insan hayatını kaybetti, virüs 22.7 milyon kişiye bulaştı.

SONSUZA KADAR SÜREBİLİR

İngiltere’den Prof. Sir Mark Walport, korona virüsünün (Covid-19) sonsuza kadar var olup, insanların ise korunmak için düzenli aşıya ihtiyacı olabileceğini açıkladı.

Prof. Walport basına yaptığı açıklamada, korona virüsünün grip gibi insanların hayatında sonsuza dek kalabileceğini ve aşı yaptırmanın insan hayatında düzenli hale gelebileceğini ifade etti.

Walport açıklamasında “Bu, bir şekilde sonsuza dek bizimle olacak ve neredeyse kesinlikle tekrarlanan aşılar gerektirecek bir virüs. Yani biraz grip gibi, insanların düzenli aralıklarla yeniden aşılanmaya ihtiyacı olacak” ifadelerini kullandı.

.

2443870cookie-checkSalgın 2 yıl mı, sonsuza kadar mı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.