Sanıklarının tutukluluk hallerine devam

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde, sanıklardan O.S’nin 18 yaşını doldurmadığı için basına kapalı görülen duruşmada, tutuklu sanıklardan Erhan Tuncel ve Yasin Hayal’in çapraz sorgularının tamamlandığı öğrenildi.


Sanık Erhan Tuncel’in, müdahil avukatlarının sorularına cevap vermeyeceğini söylemesi üzerine, kendisine sorulmak için hazırlanan 100’ün üzerindeki sorulardan bazılarının Tuncel’e yöneltilemediği belirtildi.


Sanık avukatlarının O.S’nin yaş tespiti ile ilgili Adli Tıp Kurumu’nca gönderilen raporuna itiraz ettikleri, yeniden rapor alınmasını istedikleri kaydedildi.


Cumhuriyet Savcısı Ali Haydar’ın ise, O.S’nin doğumuna ilişkin hastane kaydı olduğu için, sanık avukatlarının yeniden rapor hazırlanması yönündeki talebinin reddedilmesini istediği dile getirildi.


Mahkeme heyeti, tüm sanıkların çapraz sorgularının tamamlanması için duruşmanın 25 Şubat 2008 tarihine ertelenmesini kararlaştırdı.


Mahkeme heyetinin, Trabzon’da görevi ihmal suçundan yargılanan 2 jandarma görevlisi hakkında açılan dava ile Samsun’da bir polis memuru hakkında açılan davanın birleştirilmesi yönündeki talebi ise reddettiği ifade edildi.


RAKEL DİNK’E SÖZLÜ SATAŞMA


Sanık Erhan Tuncel’in, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink’e sözlü olarak sataştığı, ayrıca Dink ailesinin avukatları tarafından yöneltilen soruları yanıtlamayacağını söylediği ifade edildi.
Duruşmada, sanıklardan Erhan Tuncel’in İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından cezaevinde tanık olarak alınan ifadesinin okunduğu öğrenildi.


Duruşmada, sanıklardan Yasin Hayal’in ”Ergenekon” soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve mahkemece serbest bırakılan avukatı Fuat Turgut ile bir sanık avukatının, Joost Lagendijk’in salondan çıkartılmasını istediği belirtildi.


Öte yandan, adliye bahçesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, CHP yönetiminin 6 kişiden oluşan bir araştırma ve izleme komisyonu kurduğunu belirterek, bu komisyonun üyelerinin, davayı her aşamasında takip edeceğini kaydetti.


“BU LEKE SİLİNMELİ”


Bu arada aralarında milletvekili ve gazetecilerin de bulunduğu ”Hrant Dink Duyarlılık Grubu” adliye önünde basın açıklaması yaptı. AK Parti İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı tarafından okunan açıklamada, adil bir mahkeme sürecinin toplumsal meşruiyete ve siyasi seferberliğe fazlasıyla muhtaç olduğu kaydedildi. “Aksi halde daha önceki kötü örnekleri de hatırlayarak, adaletin yerine geleceğinden büyük kuşku duyuyoruz” denilen açıklamada, ”Düşüncenin yargılanmadığı ve cezalandırılmadığı, düşünceleri yüzünden insanların hedef haline gelmediği bir Türkiye için bu lekenin silinmesi gerektiği” belirtildi.


”Hrant’ın arkadaşları” adını veren kalabalık bir grup da Beşiktaş Meydanında basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan sanatçı Derya Alabora, ”Hrant’ın arkadaşları olarak bir kez daha mahkeme kapısında adalet nöbetinde olduklarını” söyledi.

1055150cookie-checkSanıklarının tutukluluk hallerine devam

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.