Selahattin Demirtaş’tan sahte kanser ilacı skandalına tepki: ‘Hükümet yetkilileri neden bu kadar sessiz?’

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhuriyet gazetesinin gündeme getirdiği “sahte kanser ilacı” dosyasına ilişkin sosyal medya üzerinden bir mesaj yayımladı. Demirtaş mesajında, “Bu kanserin doğrudan müsebbibi, bu düzenin kendisi yani tek adam rejimidir” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, SGK tarafından kanser hastaları için yurtdışından getirilen ICLUSIG adlı ilacın sahte olduğu belgelemiş ve konu Türkiye gündemine taşınmıştı. İYİ Parti ve CHP konuyu TBMM’ye taşırken, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi ise Bakanlık yetkililerini göreve davet etmişti.

Son olarak Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, konuya ilişkin sosyal medya üzerinden bir mesaj yayımladı.

‘İLAÇ ÇETELERİ SGK’YA BU İLAÇLARI NASIL SATABİLİYOR?’
Demirtaş paylaşımında şunları söyledi:

“Sahte kanser ilacı haberlerini, büyük bir dehşet ve kaygıyla okudum. Öncelikle kanser tedavisi gören herkese şifa diliyorum. Moralinizi yüksek tutun. Şimdi bazı sorular sormak ve kendi durduğum yerden, meseleyi nasıl değerlendirdiğimi, sizlere anlatmak istiyorum. Nasıl oluyor da iddialara konu olan ve insanlıktan nasibini almamış bu ilaç çeteleri, SGK’ya bu sahte kanser ilaçlarını satabiliyor?

‘AKP’LİLER BU KİRLİ TEZGAHIN NERESİNDELER?’
SGK’nın ilgili biriminin başındaki daire başkanının istifa mektubunda adı geçen ve eski ortağının tehdit ve darp etmekten savcılığa suç duyurusunda bulunduğu eski AKP milletvekili, AKP’li yöneticiler ve Saray danışmanları bu kirli tezgahın neresindeler? İnsan yaşamının en ağır hastalıklarından biri olan kanser hastalarını, bile isteye ölüme sevk eden bu gelişmeler karşısında, Hükümet yetkilileri neden bu kadar sessiz?

‘BU KANSERİN DOĞRUDAN MÜSEBBİBİ TEK ADAM REJİMİDİR’
Bu sorularımın yanıtı verilir mi bilmem ama “kanser hastalarına sahte ilaç” başlığının kendisi dahi tek başına bu tek adam sisteminin, devlet kurumlarında nasıl bir çürüme yarattığının göstergesi. Saray ve şürekası, koltuk ve para uğruna her yolun mübah olduğu bir düzen yarattı.

İktidarın gücünü arkasında hissedenler de bu yolu takip etti, ediyor.

Şimdi iddialarda adı geçen AKP’lilerin bu tezgahta payları olsun ya da olmasın bu kirin, bu pisliğin, bu zehirli ortamın, bu kanserin doğrudan müsebbibi, bu düzenin kendisi yani tek adam rejimidir. Panzehir ise çok yakınımızda. İçimizde, irademizde, mücadele kararlılığımızda yani bizde… Merak etmeyin, çok yakında hep birlikte yeneceğiz bu kanseri.”

2659930cookie-checkSelahattin Demirtaş’tan sahte kanser ilacı skandalına tepki: ‘Hükümet yetkilileri neden bu kadar sessiz?’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.