Sendikacılar göçmenlerden destek istedi

DAY-MER ve Londra Toplum Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen 3. Kitap ve Kültür Günleri çerçevesinde düzenlenen “Kamu kesintileri, buna karşı mücadele ve 30 Kasım koordineli grev” konulu toplantı yoğun ilgi gördü.

Öğretmenler Sendikası (NUT) ve Kamu İşçileri Sendikası (PCS) temsilcilerinin konuşmacı olduğu toplantıyı Day-Mer Sekreteri ve aynı zamanda NUT aktif üyelerinden olan Oktay Şahbaz yönetti.

Şahbaz konuşmasının başında, 30 Kasım’da yapılacak grevin sürecine değindi ve hükümetin saldırılarının ne anlama geldiğini anlattı. Şahbaz, hükümetin amacının, “Daha fazla çalışın, daha fazla ödeyin ve emekli olduğunuzda daha az emekli maaşı alın” olduğunu belirterek greve katılmanın ve güç vermenin önemine değindi.

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN KATILALIM”

Konuşmacı olarak katılan NUT Merkez Yürütme Kurulu üyesi Martin Powell-Davies, 68 yaşına kadar öğretmenlik yapmanın sadece çalışan öğretmen için değil, çocuklar için de haksızlık olduğunu ve 68 yaşında öğretileceklerin sınırlı olacağını söyledi. Davies, kesintilere karşı 30 Kasım’da hükümete cevap vereceklerini ve herkesin katılımının önemine vurgu yaptı.

Daha sonra söz alan PCS Genel Başkan Yardımcısı Chris Baugh, basın ve diğer aygıtlarla hükümetin sendikacıları sıkıştırdığını ve üyesinin çıkarları uğruna mücadele eden sendikacıların sorun olduklarını anlatmaya çalıştıkları belirtti. Baugh, hükümetin her tür yalan ve oyunlara da başvurduğunu, esnek çalışma, özelleştirme ve sendikaların söz sahibi olmasını engellemeye çalıştığını belirterek, Day-Mer’in ülkede olup bitenlere olan duyarlılığını taktir etti.

Katılımcıların soruları üzerine Baugh, bir çok sendikacının artık eskisi gibi davranamayacağını ve daha mücadeleci bir yola gelmesi gerektiğinin sözkonusu nolduğunu belirterek, daha birleşik bir sendikacılığın adımlarının da atıldığını duyurarak, 30 Kasım’da yapılacak greve destek çağrısı yaptı.

839630cookie-checkSendikacılar göçmenlerden destek istedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.