Sosyal devlet dediğin böyle olur!

Victoria Üniversitesi, Victoria Hükümeti’nin desteğiyle dünyada bir ilke imza atıyor… 400, bin Dolar’lık proje ile havaalanında sıra bekleyen taksicilere bekleme sırasında spor yaptırılacak.

Takisicilerin “sağlıklı yaşama kavuşması” amacıyla havaalanı taksi bekleme alanında spor yapmaları için alan oluşturulacak, spor kulüplerine indirimli üyelik olanağı sağlanacak ve taksicilere beslenme danışmanlık hizmeti verilecek.

Hükümet, taksicileri spor yapma ve sağlıklı beslenme konusunda göçmen toplumlara ulaşmak için aracı olarak da kullanmayı planlıyor. Göçmen taksiciler, böylece toplumlarına “örnek” de olacak.

Pilot uygulama, önce batı bölgelerindeki taksiciler arasında başlatılıp, sonra bütün bölgelere yayılacak. Taksi müşteri bekleme alanlarında frefabrik sınıflar inşa edilerek taksicilere eksersiz programları uygulatılacak, kiloları izlenecek.

Programdan sorumlu Victoria Üniversitesi  School of Human Movement, Recreation and Performance Başkanı Prof. Terry Roberts, “taksicileri terden sırılsıklam olmuş duruma getirip taksilerine geri göndermeyeceğiz. Hafif bir egzersiz olacak. Yürüme, ya da hafif bisiklet sürme ya da pedal çevirme gibi” dedi.
 
Victoria İstatistik Bürosu verilerine göre yurt dışında doğan Victorialıların yüzde 52’si spor yapmıyor. Spor Bakanı Justin Madden, taksicilere verilecek doğru mesajların, onlar aracılığıyla sağlıklı yaşam alışkanlığı olmayan ve İngilizce sorunu olan toplumlara ulaştırılacağını söyledi.

FOTOĞRAF: Taksiciler Birol Gökçek (sağda) ve Hilmi Tükel (ortada), Melbourne havaalanı’nda müşteri beklerken egzersiz yapabileceklerini söylüyor. 

1114010cookie-checkSosyal devlet dediğin böyle olur!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.