Tv sonrasında Merkel’in işi zorlaştı…

Sosyal Demokratlara verilen destekte görülen artış, ülkede ‘büyük koalisyon’ olasılığını artırdı. Kamoyu araştırmalarına göre tartışma sonrası Sosyal Demokratlara verilen destek yüzde 34’e çıktı. Hristiyan Demokratlarsa hala yüzde 42’yle önde olmasına rağmen Hristiyan Demokratlar ve ortakları Hür Demokratların, koalisyon için yeterli çoğunluğa sahip olmayacaklarının ortaya çıktı.

Alman gazetelerinden Sueddeutshce Zeitung, her iki parti ve ortaklarına verilen desteğin yüzde 49’a düştüğüne dikkat çekiyor. Berliner Zeitung ise Sosyal Demokratlarla Hristiyan Demokratlar arasında büyük koalisyon kurulmasının ‘pek de cazip olmadığını’ vurguladı.

Die Tageszeitung ise Sosyal Demokrat Parti’nin şimdi seçimi onurlu bir şekilde kaybetme yolunda umutlanabileceğini belirtiyor. Gazeteye göre, Merkel’in gölge ekonomi bakanı olarak, önerileri tartışma yaratan Paul Kirchnof’u ataması, başbakana verilen desteği artırdı, Kirchnof Sosyal Demokratların kurtarıcısı oldu.

MERKEL’İN YANLIŞI

Frankfurter Allgemeine Zeitung da, Kirchnof’un atanmasının, Merkel için bir tuzağa dönüştüğünü öne sürdü. Gazete, Hristiyan Demokratlara verilen mevcut desteğin nedeninin, partinin ekonomiden çok Türkiye politikası olduğu yorumunu yaptı. Gazeteye göre Angela Merkel’in Türkiye’ye AB üyeliği yerine imtiyazlı ortaklık önermesi, Alman halkının da geniş çapta desteğini kazandı.

“MERKEL, THATCHER OLAMAZ”

İngiliz Times gazetesinin yazarı Anatole Kaletsky de Angela Merkel’i, eski İngiltere başbakanlarından Margaret Thatcher’a benzetenlere katılmadığını yazdı. Kaletsky, kendi deyimiyle, ‘Bir bilim diploması ve taşıdığı el çantasının, Merkel’i yeni bir demir leydi yapmayacağı’na inandığını belirtti.

Merkel’in arz yanlısı ekonomi polilitikalarını ‘mazoşist’ bulduğunu vulgulayan yazar, uyor, bunların Avrupa çapında piyasalara yönelik reformu, 10 yıl daha durduracağını öne sürdü.

1114000cookie-checkTv sonrasında Merkel’in işi zorlaştı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.