Soyer, Sosyalist Enternasyonal’e katılacak

TAK’ın geçtiği CTP’’den yapılan açıklamaya göre; 6-7 Kasım tarihlerinde Şili’nin başkenti Santiago’da yer alacak toplantıda Soyer’e, CTP Dış İlişkiler Sorumlusu Kutlay Erk ile Yerel Yönetimler Sorumlusu Ünal Fındık eşlik edecek.


Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala tarafından konsey toplantısına davet edilen Başbakan Soyer başkanlığındaki CTP-BG heyeti, bu amaçla 4 Kasım Cumartesi günü adadan ayrılacak.


6 Kasım Pazartesi günü başlayacak toplantının açılış konuşmasını Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet yapacak. Ardından Sosyalist Enternasyonal Başkanı ve Yunanistan’daki ana muhalefet partisi PASOK’un Genel Başkanı Yorgo Papandreu konuşacak.
İki gün sürecek konsey toplantısında oturumlar halinde gündemdeki konular ele alınıp tartışılacak ve karara bağlanacak. Sosyalist Enternasyonal’in Santiago toplantısının gündemindeki konular şöyle:


“Ulusaldan Globale Yönetim: Sürdürülebilir bir Gelecek İçin Öncelikler”, “Enerji ve İklim Değişiklikleri: Eyleme Çağrı”, “Barış İçin Yeni Ufuklar: Uzlaşmazlıkları Çözüme Çevirmek”.
Konsey toplantısı, Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala’nın sunacağı rapor ve alınan kararlarla ilgili bilgilendirme bölümüyle tamamlanacak.


CTP-BG Genel Başkanı, Başbakan Soyer ve beraberindeki heyetin, Santiago’daki konsey toplantısı sırasında çeşitli ikili temaslarda da bulunması bekleniyor.

693860cookie-checkSoyer, Sosyalist Enternasyonal’e katılacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.