İstanbul’da protestolar sürüyor

İstanbul’da IMF ve Dünya Bankası protestoları sürüyor. Yasadışı örgütler de protestoları bahane ederek eylemler yapmaya çalışıyor.

Dün gün boyu süren protestolarda polisle çatışan ve çevreye zarar veren 96 kişi gözaltına alınmıştı. Bugün de yasa dışı bir örgüte mensup 3 kişi, molotof kokteylleri ile Eyüp’te yakalandı.

Polis, protestolar dolayısıyla güvenlik önlemlerini daha da yoğunlaştırdı.

Pangaltı’da toplanmak isteyen gruba polis müdahale etti ve bazı kişileri gözaltına aldı.

Yasadışı grupların Osmanbey’de toplanacağı bilgisi üzerine polis burada ve buraya gelen yollarda önlemlerini artırdı.

Eyüp’te yapılan aramada yasadışı bir örgüte mensup 3 kişi yakalandı. Bu kişilerin üzerlerinde çok sayıda molotof kokteyli ve maske ele geçirildi.

Yakalanan kişiler emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Dün 96 Kişi Gözaltına Alındı

Dün yaşanan protesto gösterileriyle ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada polisle çatışan ve çevreye zarar veren 96 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yazılı açıklamasında, olayların büyümesinin nedeni “sivil toplum kuruluşlarının açıklamasından sonra dağılmak istemeyen aşırı sol grupların polise taş ve sopalarla saldırması” olarak gösterildi.

Grubu durduran polisin üzerine göstericilerin taş atması nedeniyle tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullanıldığı, polis ile göstericiler arasında uzun süre kovalamacaların yaşandığı da ifade edildi. Dünkü olaylarda 11 banka şubesi zarar görürken, 5 işyeri, 6 kamu binası ve 8 resmi araç da tahrip edildi.

Protestoculara ait olan ve basına gösterilen malzemeler arasında 10 adet molotof kokteyli, 29 sapan ve 150 adet misket bulunuyor.

1220890cookie-checkİstanbul’da protestolar sürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.