İstanbul’un kalbine iki hançer daha

Çevrecilerin karşı çıktığı yatırımın tanıtımı bugün yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Dubai International Properties’in İstanbul’daki ortak yatırımlarının ilk halkası düzenlenen bir basın toplantısı ile açıklandı.


Verilen bilgiye göre, 5 milyar dolarlık yatırımın ilk aşamasında, 500 milyon dolarlık “Dubai Towers İstanbul” inşa edilecek. İş, yaşam merkezi olarak gerçekleştirilecek projede, 5 yıldızlı otel, ofis alanları, eğlence ve alışveriş merkezi yer alacak. Projenin 2008’de tamamlanması planlanıyor. Kulelerin 300 metre yüksekliğinden olacağı belirtildi.


Toplantıda konuşan Dubai International Properties’in Başkanı Gergawi, Türkiye ekonomisinin güçlendiğini belirterek “Türkiye’de, büyüme ve gelişmeye uygun bir ortam var, stratejik konumu iyi. İstanbul, bütün bu gelişmelerin merkezinde olan bir kent. Bu program kapsamında bu kentin ekonomisinin büyümesine katkı sağlarken İstanbul’a daha fazla yatırımın gelmesinine yardımcı olacağız. Binlerce istihdam yaracağız.” dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ise, ortak kurulan şirkette Dubai International Properties’in (DIP) yüzde 80, kendilerinin ise yüzde 20 sermayesi olduğunu söyledi. Topbaş, yasalar göre şirketin yüzde 49’unun halka açılacağını söyledi.

1025830cookie-checkİstanbul’un kalbine iki hançer daha

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.