‘Söylediğimiz şeylerin arkasındayız’

Orgeneral Büyükanıt, ”Türk Silahlı Kuvvetlerinin bildirisinin seçim sonuçlarında etkili olduğu” yönündeki görüşlerle ilgili olarak, ”elimizde somut veriler olmadan bir şey söyleyemeyiz,ama benim düşüncem öyle değil” değerlendirmesinde bulundu.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, KKTC Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla Merkez Ordu Evi’nde düzenlenen resepsiyonda gazetecinin sorularını yanıtladı.


Bir gazetecinin, ”12 Nisan’da yaptığınız açıklama, 27 Nisan Bildirisini açıkladınız. Onun arkasında mısınız?” sorusu üzerine şöyle konuştu:


”Türk Silahlı Kuvvetlerinin görüşleri günlük olarak değişmez. 12 Nisan’da söylediğimiz şeylerin aynen şu anda da arkasındayız. Zaten söylediklerimizde de anormal birşey yoktu. Herkesin bildiği konular vardı.


Ama ben bu akşam burada Kıbrıs için varım. Arkadaşlarım Kıbrıs için var. KKTC halkı için var. Kıbrıs televizyonu nerede? Burada. Ben şahsen Genelkurmay Başkanı olarak Kıbrıs dışında herhangi bir şey konuşmayacağım. Bugüne kadar ne söylediysek arkasındayız. İnanarak söyledik, bilerek söyledik. Ama bugün KKTC Silahlı Kuvvetler Günü’nü kutlamaya geldik. Kıbrıs’ın dışında benim ağzımdan hiçbir laf çıkmaz bu akşam.”



 

1046220cookie-check‘Söylediğimiz şeylerin arkasındayız’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.