Kerkük’te seçmen listesi hazırlanamadı

Gazeteye göre; Kerkük’ün nereye bağlanacağını tayin edecek referandumun Aralık ayında yapılması için gereken seçmen listeleri hazırlanamadı.

The Financial Times, “Oysa hükümette çoğunluğu oluşturan Şii blokla, bu bloğun başlıca müttefiki olan Kürtler Haziran 2006’da ulusal birlik hükümeti kurulmadan önce anlaşmıştı. Kerkük’te ve Kuzey Irak’ın ‘diğer tartışmalı bölgeleri’nde nüfus sayımı bugün tamamlanacaktı” diye yazdı.

KÜRTLERDEN ELEŞTİRİ

Kürdistan Özerk Yönetimi’nin Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Falah Mustafa Bekir de gazeteye yaptığı açıklamada sayımın belirlenen tarihte yapılamamasını eleştirdi.

Bekir bu durumu “Halkın kabul edip onayladığı anayasanın uygulanmasını tarafların ciddiye almadığının göstergesi” diye yorumladı.

The Financial Times ise gecikmeyi pek çok Sünni ve Şii’nin, Kerkük’ün Kürt bölgesine katılmasına şiddetle karşı çıkmasına bağlayarak, Kerkük ilinin sınırlarında Saddam Hüseyin döneminde yapılan değişikliklerin geri alınması konusundaki düzenlemenin de mecliste bekletildiğine dikkat çekti.

1155000cookie-checkKerkük’te seçmen listesi hazırlanamadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.