Tandoğan’da ‘Ulusal Egemenlik Buluşması’

Mitingde konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bilim Danışma Kurulu Üyesi Ünsal Yavuz, hukukun üstünlüğüne, ulusun egemenliğine ve Türkiye’nin ulusal bütünlüğünü sahip çıkmak için meydanlara çıktıklarını söyledi.


”Toplumlarda özgürlük ve adaletten söz etmek için ulusal egemenliğin tam olarak sağlanması gerektiğini” anlatan Yavuz, ”Güncel yönetimin egemenlik anlayışı yanlıştır. Ülkenin ulusal olması gereken mali, ekonomik, eğitsel, kültürel politikaları okyanuslar ötesi odaklar tarafından belirleniyor. Bunu kabul etmediğimizi göstermek için tüm ulusalcılar buradayız” diye konuştu.


İstanbul Kadın Kuruluşları Başkanı Avukat Nazan Moroğlu da ulusal egemenlikten taviz vermemek adına mitingin düzenlendiğini ifade ederek, Türkiye’nin demokrasi deneyimi ve ulus egemenliğine dayalı yönetimiyle, haklarının çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu ülkelere örnek gösterilebilecek bir ülke olduğunu kaydetti.


Türk Kadınları Birliği Başkanı Sema Kendirci ise kadınların Cumhuriyet’in en yılmaz savunucusu olması gerektiğini ifade ederek, ”Cumhuriyetin kuruluşunda söz sahibi olan kadınlar, Cumhuriyetin savunmasında da ön sırada yer alacaktır. Kadınlar üzerinden siyaset yapılarak ülkenin karanlığa gömülmesine izin vermeyeceğiz” dedi.
Çiftçi Gönül Çil’in ”Ben Anadoluyum”, öğrenci Mert Dilekçioğlu’nun da ”Bu Vatan Kimin” şiirlerini okuduğu mitingde, köy enstitülerinin ilk mezunlarından emekli öğretmen Muharrem Tekin bir konuşma yaptı.


Mitingde sanatçılar Ayten Alpman ve Faruk Demir de çeşitli şarkı, türkü ve çeşitli marşları seslendirdiler.

1057910cookie-checkTandoğan’da ‘Ulusal Egemenlik Buluşması’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.