Telekulak skandalı büyüyor

İngiltere medyasının en önemli aktörlerinden biri olan Rebekah Brooks hakkında polis dün resmen suç duyurusunda bulundu. Yakın zamana değin Murdoch medyasının yıldızı olan Brooks, en çok satan Sun gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yapmış, daha sonra terfi ederek Murdoch’un İngiltere’deki tüm medya kuruluşlarının genel yöneticiliğine geçmişti.

Murdoch medyasını sarsan telefon dinleme skandalıyla ilgili soruşturma, şimdi Rebekah Brooks’un kendisini gazetelerin ön sayfalarına taşımış bulunuyor. Savcılık kendisini -ve kocası dahil çevresinden bir dizi başka kişiyi- adaleti yanıltmak suçlamasıyla yargılamaya karar verdi.

Brooks’un uzun kızıl saçlarıyla tanıdık siması, gazetelerin ön sayfalarını doldurdu. Daily Telegraph, ”Bu bir cadı avıdır.” diyen Rebekah Brooks’un suçlamaları reddederek hukuk savaşına giriştiğini yazdı.

Başbakan uzantısı

Guardian, Brooks’un ve kocası Charlie’nin Muhafazakar Başbakan David Cameron’la geçmiş yıllardaki yakın ilişkilerine işaret ederek, ”Bu konu gelecek seçimlere kadar Cameron’ın başını ağrıtrabilir.” yorumunu yaptı.

Savcılık Brooks ve diğerlerini, 2011 yılı Temmuz ayında polisten bilgi ve belge saklama ve Rupert Murdoch’un İngiltere’deki medya şirketlerini bir araya getiren New International arşivindeki bazı belgeleri yok etmeye çalışmakla suçladı.

İngiltere’yi sarsan telefon dinleme skandalı, çok sayıda şöhretin ya da haber konusu olmuş sıradan insanların telefonlarının Murdoch’a bağlı muhabirlerce, bazen polisle işbirliği içinde, gizlice dinlendiğinin ortaya çıkmasıyla patlak vermişti. Scotland Yard’ın skandalla ilgili sürdürdüğü başka soruşturmalar da var.

842930cookie-checkTelekulak skandalı büyüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.