İtfaiyeye petrol yangınına müdahale emri

Yangının 24 saat süreyle kendi seyrinde devam etmesini tercih eden uzmanlar, yaptıkları incelemenin sonucunda, itfaiye ekiplerinin artık bölgeye girmelerinde bir sakınca olmayacağı kanaatine vardı. Bunun üzerine bu sabah ekiplere depoya yaklaşmaları ve ellerindeki ekipmanın izin verdiği ölçüde yangına müdahale etmeleri yolunda talimat verildi.
Ekiplerin, 250 bin litreyi aşkın konsantre köpük kullanmaları ve alevlerin üzerinde köpükten bir battaniye oluşturmalarının beklendiği belirtiliyor.


Bu arada, 24 saattir yanan depodan çıkan siyah duman, büyük hızla İngiltere’nin güneyini etkisi altına almayı sürdürüyor. Birçok bölgede dumanın etkisiyle güneşi görmek mümkün olamıyor. Uzmanlar, yangının tümüyle söndürülmesinden sonra açılacak soruşturmanın, patlamaya neyin neden olduğu sorusuna açıklık getirebileceğini düşünüyor.


Bazı uzmanlar ise yangının uzun sürmesi halinde, patlamanın nedenlerini de tümüyle ortadan kaldırmasından ve olayın nedeninin sır olarak kalmasından endişe ediyor.


Buncefield petrol deposu çevresinde yaşayan 2000 kişi, geceyi, kendileri için hazırlanan sığınaklarda geçirdi. Bu kişilerin 24 saatten önce evlerine dönmelerinin beklenmediği bildiriliyor. Hemel Hempstead’deki okulların yanı sıra mahkemeler ve işyerlerinin de bugün kapalı kalacağı belirtiliyor.


Yaralıların tedavileri de sürüyor. Ağır yaralı 2 kişinin durumunun da kontrol altında olduğu, gece bir kişinin solunum şikayetiyle hastaneye başvurduğunu açıklayan bölge sağlık görevlileri, aynı yönde şikayetleri bulunanların da bir an önce hastanelere başvurmaları çağrısı yaptı.

786030cookie-checkİtfaiyeye petrol yangınına müdahale emri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.