The Guardian: Seçimin en net sonucu sert ve sürekli siyasi kutuplaşma

Cumhurbaşkanlığı seçimi tamamlandı. Sandıktan Erdoğan çıktı. Türkiye’deki seçim sonuçları uluslararası medya tarafından da yakından takip edilirken, İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Guardian’da seçim sonuçlarının “sert siyasi kutuplaşmayı gösterdiğine” dikkat çekildi.

Cumhurbaşkanı seçiminin 14 Mayıs’ta yapılan ilk turunda adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, 28 Mayıs’ta cumhurbaşkanını belirlemek için tekrar sandık başına gitti. 28 Mayıs’ta tekrarlanan seçimi, kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önde bitirdi.

Seçimin en net sonucu: Sert ve sürekli siyasi kutuplaşma
Türkiye’deki seçim sonuçları uluslararası medya kuruluşları tarafından da ilgilyle takip edildi. İngiltere’nin The Guardian gazetesi de sonuçlara ilişkin bir analiz yayımladı. Ruth Michaelson ve Deniz Barış Narlı imzasıyla yayımlanan analizde, seçim sonuçlarının Türkiye’deki “sert ve sürekli siyasi kutuplaşmayı yansıttığı” değerlendirilmesine yer verildi.

Analizde, “Türkiye’nin en uzun süre görev yapan liderinin zaferi, ona hem bir Cumhurbaşkanlığı dönemi hem de popülist siyaset tarzına onay ve destek verdi” ifadelerine yer verildi.

Erdoğan’ın geride kalan 20 yıl boyunca, “ülkeyi kendi fikrine göre yeniden şekillendirdiğini, gücü elinde topladığını, muhaliflerini hapse attığını ve gittikçe geleneksel olmaktan uzaklaşan ekonomi politikaları benimsediği” yazılan analizde, cumhurbaşkanının tüm bunlara rağmen destek gördüğü vurgulandı. HALKTV

2691370cookie-checkThe Guardian: Seçimin en net sonucu sert ve sürekli siyasi kutuplaşma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.