İTO ve TİDAF ihracatta işbirliği yapacak

Almanya’da düzenlenen Uluslararası Gıda Fuarı Anuga’ya katılan İTO Başkanı Murat Altıntaş, Köln Başkansolosu Asım Temizgil’in konutunda verdiği yemekte TİDAF yetkilileriyle de tanıştı. Altıntaş, yemek sonrasında da TİDAF Başkanı İhsan Öner ve yönetim kurulu üyesi işadamlarıyla biraraya gelerek uluslararası fuarlarda sergilenecek Türk ürünlerinin tanıtımında verim elde edilebilme yöntemlerini araştırdı.


Almanya’daki fuara ve toplantılara katılan TİDAF Başkan Yardımcısı ve İngiltere Temsilcisi Ziya Akşahin, TİDAF olarak İTO’ya her türlü yardımı yapacaklarını belirterek şunları söyledi:


“Türk ürünlerinin dışarıya açılmasında öncelikle Avrupa’daki sektörel standartlara uyması gerekir. Kendi standartınızla Avrupa’da ürün pazarlamak mümkün değil. Ayrıca doğru zamanda, doğru alıcıyla ve doğru yerde buluşulması gerekir. TİDAF olarak Türk ürünlerinin Avrupa’daki doğru alıcıyla buluşmasında çalışmalar yapacağız.”


Akşahin, İTO’nun da bu işbirliği konusunu merkez karar kurulunda değerlendirerek resmi bir karara dönüştüreceğini belirtti.

784380cookie-checkİTO ve TİDAF ihracatta işbirliği yapacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.