Türk-İş’e göre yoksulluk sınırı 1.819 YTL

Konfederasyon tarafından her ay yapılan açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının Mayıs ayı sonuçlarına göre, 4 kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarının 558 YTL, ”insan onurunun gerektirdiği yaşam düzeyini” sağlaması için yapması gereken toplam harcama tutarı ise bin 818,66 YTL olarak belirlendi.


Araştırmaya göre, özellikle sebze-meyve fiyatlarında mevsime bağlı olarak görülen gerileme mutfak harcamasına olumlu yansıdı. Öte yandan çay, bakliyat gibi bazı ürünlerde de bu ay fiyat gerilmesi yaşandığı kaydedilen açıklamada, Mayıs ayı itibariyle gıda endeksindeki değişimin gerileme yönünde olduğu belirtildi.


Türk-İş’in araştırmasına göre, temel gıda maddelerindeki fiyatlara ilişkin veriler temel alındığında, Mayıs ayı gıda endeksindeki değişim de şöyle gerçekleşti:


“Ankara’da yaşayan 4 kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 0.61 oranında geriledi. 2006’nın ilk 5 aylık dönemi itibariyle gıda harcaması tutarındaki artış yüzde 2.83 oranında. Gıda harcaması tutarında son 12 ay itibariyle artış oranı yüzde 5,84, yıllık ortalama artış ise yüzde 7,55 oranında.”

1030610cookie-checkTürk-İş’e göre yoksulluk sınırı 1.819 YTL

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.