Türk kadınlarının başarıları Lordlar Kamarası’nda kutlanacak

Karma parti resepsiyonu olarak planlanan etkinliğe çeşitli siyasi partileri temsilen parlamenterler, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni temsilen diplomatlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılması bekleniyor.

Ev sahibi Liberal Demokrat Partili Baroness Hussein Ece OBE’nin yanısıra İçişleri Bakanı Muhafazakar Partili Theresa May, İşçi Partili milletvekili Hazel Blear ve Liberal Demokrat Partili Baroness Sarah Ludford’un birer konuşma yapması beklenen etkinliği Haringey Belediyesi Kabine Üyesi ve Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi İngiltere Temsilcisi Nilgün Canver yönetecek.

BTKD Başkanı Servet Hassan tarafından etkinlik hakkında yapılan açıklamada “Bu yıl Dünya Kadınlar Günü’nün yüzüncü yıldönümü olması nedeniyle Türk kadının başarılarını ve yaşadığımız ülkeye katkılarını kutlamak amacıyla bir resepsiyon düzenleyeceğiz. Tüm dünyada kadınların hak ve eşitlik mücadelesi devam ediyor. Bu mücadelede Türk kadınının da önemli bir rolü olduğuna inanıyoruz. Türk kadının başarılarını Britanya Parlamentosu’nda kutlama şansını Derneğimize verdiği için Baroness Hussein Ece’ye teşekkür borçluyuz. İlk Türk kökenli kadın politikacımızın Lordlar Kamarası’na girmiş olmasından dolayı bir Türk kadın derneği olarak kendisi ile gurur duyuyoruz” denildi.

Uzun yıllar Liberal Demokrat Parti’den İslington Belediyesi meclis üyeliği yapan Kıbrıs asıllı Meral Ece, geçtiğimiz yıl “Baroness” ünvanı alarak, İngiliz Lordlar Kamarası’na girmeye hak kazanan ilk Türk olmuştu. Tarihi Parlamento binasının House of Lords bölümünde 4 Mayıs 2011, Çarsamba akşamı gerçekleşecek olan resepsiyon hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler [email protected] adresine yazabilir ya da 07788908803’u arayabilirler.

FOTOĞRAF: Baroness Hussein Ece

837050cookie-checkTürk kadınlarının başarıları Lordlar Kamarası’nda kutlanacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.