Türk çocukları için proje

Enfield’de Türkçe konuşan anne, baba ve 3-6 yaş arası çocuklarla yapılacak proje ile Türkçe konuşan çocukların okul başarısının artırılması ve yaşadıkları topluma entegre olmaları hedefleniyor.

Proje’de Türkiye merkezli, Anne Çocuk Eğitim Vakfı AÇEV’in Anne-Çocuk Eğitim Programı (ACEP) uygulanacak. Projenin ilk uygulaması Enfield’de yapılırken, program NHS bünyesinde yürütülecek.

Bu çalışma ile Anne-Çocuk Eğitim Programı ACEP uygulaması neticesinde, Türkçe konuşan anne-babaların farklı kültür ve dil ortamında yaşadıkları kaçınılmaz güçlüklerle daha iyi başetmeleri ve bu programa katılımları neticesinde edinecekleri bilgi ve becerilerle de kendilerine ebeveyn olarak güvenlerinin artmasını, topluma daha iyi adapte olarak, çocuklarının gelişimini en iyi şekilde desteklemelerini sağlayacakları öngörülüyor.

İngiltere’de yaşayan göçmenler arasında Türkçe konuşan çocuklar eğitimde en başarısız gruplar arasında gösterilirken, Psikolog Sheila Yahya Levi eğitimin aileden başladığı noktasından hareket ettiklerini belirterek bu projeyi geliştirdiklerini söylüyor. Daha önce Türkiye’de ve başka ülkelerde defalarca uygulanmış AÇEV eğitim programı’nın bu iş için biçilmiş kaftan olduğunu ifade ediyor.

Proje’de Enfield’de yaşayan 180 anne ve 4-6 yaş arasındaki çocuk ile uygulanacak program 25 hafta boyunca devam edecek.

Projenin hayata geçirilebilmesi için gereken fonu sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Psikolog Sheila Yahya Levi bu amaçla bir yardım yemeği düzenlediklerini belirtiyor.
Yardım gecesine Türkiye’den sanatçılar İlhan Çecen, Yaşar, Kürşat Başar, Ayşen ve Felicity Kaya gibi isimlerin katılmaları bekleniyor. 25 Şubat Pazartesi akşamı Prince & Princess Hall’de düzenlenecek gece saat 19:30’da başlayacak. Bilet fiyatları 40 pound. Çekiliş ve açık artırma etkinlikleri ile sürpriz hediyeler ve ödüller de gece de sahiplerini bulacak.

Gecenin tüm geliri proje’de harcanmak üzere Barnet, Enfield, Haringey Ruh Sağlığı NHS Trust Kuzey Londra MOCEF Yardımlaşma Fonu’na bağışlanacak. Biletler için Seda Hanım ile 07528 090 499 no’lu telefondan temas kurulabilir.

______________

Proje ve gece ile ilgili ile ilgili daha fazla bilgi için ;
Sheila Yahya Levi,
Uzman Klinik Psikolog
Çocuk & Ergen Psikoterapisti
Telefon: 07818 066 662

846350cookie-checkTürk çocukları için proje

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.