‘Türk toplumuna 2’ci merkez de gerekir’

Delman’ı ziyaret eden İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu (İTDF)  temsilcileri İngiltere Türk toplumunun sorunları ve ihtiyaçları konusunda görüş alışverişinde bulundu.


İTDF Başkanı Şener Sağlam, Başkan Yardımcısı Servet Hassan ve Jale Özer tarafından gerçekleştirilen görüşmede Federasyon temsilcileri önümüzdeki ay görev süresi dolacak olan Enfield Belediye Başkanı Doğan Delman’a görev süresi boyunca Türk toplumunun sorunlarına gösterdiği ilgi nedeniyle teşekkür etti ve başta bina sorunu olmak üzere Türk toplumunun yaşadığı çeşitli sorunları aktardı.


Federasyon’un ziyaretinden büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Doğan Delman Federasyon’un çalışmalarını ilgiyle izlediğini belirterek şunları söyledi:


“İngiltere Türk toplumunun bugüne kadar bir merkezi olmamasının büyük bir sorun olduğu fikrine katılıyorum. Aslında,  toplumumuzun bir toplum merkezi değil, biri Kuzey biri de Güney’de olmak üzere iki binaya ihtiyacı vardır. Bu konuda yapılacak çalışmaları destekleyeceğim…”


SEÇMEN KÜTÜKLERİNE KAYIT OLUN!


Toplantıdan sonra İTDF adına bir açıklama yapan İTDF Başkan Yardımcısı Servet Hassan şunları söyledi:


“Sayın Doğan Delman gibi İngiltere’de yaşayan Türklerin politikada söz sahibi olmaları bize gurur veriyor. Gelecek seçimlerde daha fazla Türk politikacının hem yerel hem de ulusal parlamentolarda bizleri temsil etmesi en büyük arzumuz.  Bunun gerçekleşebilmesi için toplumumuzun politikaya daha fazla ilgi göstermesini ve oy verme hakkı olan vatandaşlarımızın seçim kütüklerine bir an önce kaydolarak bu haklarını kullanmalarını tavsiye ederiz. 1 Mayıs tarihinde  gerçekleşecek olan Londra Belediye Başkanlığı seçimlerinde oy kullanabilmek için 16 Nisan tarihine kadar seçmen kütüklerine kaydolmak gerekiyor.”


Öte yandan daha önce ertelenen İTDF Genel Kurul toplantısı 12 Nisan 2008, Cumartesi günü gerçekleştirilecek. İTDF Başkanı Şener Sağlam, Federasyon Yönetim Kurulu’nun Türk toplumunun birlik ve beraberliğini sağlayan bir kurum olması için geçtiğimiz dönemde büyük çaba sarfettiğini belirterek Federasyonun tüm toplumu kucaklayan ve herkes tarafından sahip çıkılması gereken bir kurum olduğunu vurguladı.

811560cookie-check‘Türk toplumuna 2’ci merkez de gerekir’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.