‘Türkiye krize bağışık değil’

Zachau, Active Academy tarafından düzenlenen ve ana teması “Küresel Kriz ve Türkiye” olarak belirlenen 6. Uluslararası Finans Zirvesinin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 31 Aralık 2006’dan itibaren gelişmekte olan ülkelere benzer bir piyasaya sahip olmaya başladığını anlattı.


Türk bankacılık sektörünün eski kriz dönemlerine oranla çok daha iyi durumda bulunduğuna değinen Zachau, bankaların sermaye yapılarının güçlü olduğunu ve Türkiye’de kredi piyasasında ciddi gelişmeler yaşandığını söyledi.


Zachau, Türkiyede mali sektörün eskiye oranla çok daha iyi durumda olduğunu, iyi reformlar yapıldığını belirtti.


Mali politikalar açısından da hazırlıklı olmak gerektiğine dikkati çeken Zachau, Türkiye’nin temkinli politikasının, kamu borcunu yüzde 40’ın altına indirdiğini, Türkiye’nin GSMH’nın çok daha küçük yüzdesiyle borçlandığını, bunun, mali ve ekonomik politikanın başarıları olduğunu dile getirdi.


“TÜRKİYE, KRİZE BAĞIŞIK DEĞİL”


Zachau, orta vadeli mali çerçevenin “kritik” önem taşıdığını belirterek,mali politikalarla ilgili önemli adımları atılacağına inandığını, sağlık reformunun da mali etkiler yapacağını, uzun vadede önem taşıyan bu reformun çok işe yarayacağına inandığını söyledi.


Türkiye’nin çok yüksek bir cari açığa sahip olduğunu kaydeden Zachau, petrol fiyatlarındaki düşüşün de etkisiyle 2009’da daha az bir cari açık beklediklerini kaydetti.


Zachau, Türkiye’nin enerji kaynaklarını çeşitlendirmesinin önemine işaret ederek, Dünya Bankası olarak bunu desteklediklerini söyledi.


Temkinli olmak gerektiğine işaret eden Zachau, “Türkiye krize bağışık değil, hazırlıklı olmalı” dedi.

1069530cookie-check‘Türkiye krize bağışık değil’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.