‘Türkiye’nin haklılığı ilk kez tescil edildi’

Babacan, Atina’ya giderken uçakta gazetecilerin terörle mücadele konusundaki soruları yanıtladı.


Terörle mücadelenin uluslararası boyutunun çok önemli olduğuna dikkat çeken Babacan, PKK’nın yalnızlaştırılması konusunda çok önemli bir mesafe aldıklarını bildirdi.


Bakan Babacan, tezkere ile ilgili görevlendirmenin yapıldığını ve yetkinin Türk Silahlı Kuvvetlerine verildiğini anımsatarak, bunun da çok önemli bir adım olduğunu kaydetti. Bu adımın dış konjonktürde değerlendirilmesinin de çok önemli olduğunu söyleyen Babacan, bundan sonraki dönemde de konunun dış boyutunun ön planda olacağını belirtti. Babacan şöyle konuştu:


”Artık Türkiye yeni bir sürece girmiştir. Bu mücadele uzun soluklu bir mücadele olacaktır. Terörle mücadelede pek çok enstrüman vardır. Eskiden enstrümanlar masada diyorduk. Artık uygulamadalar. Bu önemli mücadelede başarılı olacağımıza inanıyoruz. Belki 1980’lerden sonra ilk kez Türkiye’nin haklılığı bu kadar geniş çevrelerce tescil edilmiştir.”


Babacan, artık reformlarda ilerleme kaydetmiş bir Türkiye’de böyle bir terör örgütünün kabul edilemeyeceğini bütün dünyanın anladığını söyledi.


 

1051560cookie-check‘Türkiye’nin haklılığı ilk kez tescil edildi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.