UBP’de adaylık yarışı

Ulusal Birlik Partisi, aceleye getirildiğine ve çok da doğru olmadığına inandığım bir karar ile 9 Mayıs 2010 tarihinde Olağanüstü Kurultay yapmaya ve Genel Başkanı’nı seçmeye karar verdi. Bu kararın tüm UBP’liler ve özellikle ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.

UBP, ülkemizin en köklü partilerinden birisidir. 11 Ekim 1975 tarihinde KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş tarafından kurulan UBP’ye sırasıyla Nejat Konuk, Osman Örek, Mustafa Çağatay, Derviş Eroğlu, Hüseyin Özgürgün ve Tahsin Ertuğruloğlu Genel Başkanlık yaptı. UBP’nin son Genel Başkanı Dr. Derviş Eroğlu, partisinin Cumhurbaşkanı adayı olarak girdiği seçimlerden zaferle çıkarak Cumhurbaşkanlığı koltuğuna seçildi.

9 Mayıs 2010 tarihinde UBP’nin yeni Genel Başkanı seçilecek. Seçilecek olan UBP Genel Başkanı’na şimdiden başarılar diliyorum. Seçilecek Başkan, aynı zamanda yeni Hükümeti de kuracak ve Başbakanlık makamına oturacak. Partinin gelecek vizyonunu oluşturacak, partiyi birlik ve beraberlik içinde tutacak yeni genel başkan, Kıbrıs Türk halkının geleceğine de yön verecektir.

UBP’nin Olağan Kurultayı, Kasım ayında gerçekleştirilecek. Kasım ayı beklenmeden Olağanüstü Kurultay ile Genel Başkan seçilmesi aceleye getirilse de Olağanüstü Kurultay’a tek başkan adayı ile gidilmesi şansı hala kaçırılmış değil. Kurultayda seçim yarışı olsa bile, UBP’nin daha da güçlenmesini ve dimdik ayakta durmasını bekliyoruz.

UBP’nin üzerinde değişik oyunlar oynanmaya çalışıldığını, ancak hiçbir zaman bunun başarılamadığını biliyoruz. Genel Başkanlık yarışına katılacak adayların bunu dikkate alması ve bu sorumlulukla hareket etmesini diliyorum.

Emperyalist güçler, UBP’den ve UBP politikalarından hiçbir zaman hoşlanmadılar. Gün geldi UBP bölünmeye çalışıldı, gün geldi UBP Genel Başkanları ve Genel Sekreterleri partiden koparıldı. Geldiğimiz noktada UBP, dimdik ayaktadır ve son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday gösterip adayını seçtirebilen tek siyasi partidir.

UBP, parti olarak ayakta durduğu sürece, UBP içinde politika yapanlar kazanacaktır. UBP’ye verilecek zarar, ülkeye ve aynı zamanda UBP içinde politika yapanlara da verilmiş olacaktır. Bu bilinçle hareket etmesi gerektiğine inandığım UBP yetkililerinin, milletvekillerinin ve UBP üyelerinin, her ne olursa olsun UBP’ye zarar verilmesini engelleyeceklerine yürekten inanıyorum. UBP isimli bu Ulu Ağaç, ülkenin varlığının da teminatı olmaya devam edecektir. Bu ağaçtan kopan yapraklar ise solmaya ve kurumaya, çöp olmaya mahkûmdur.

Bu düşünceler temelinde, UBP Olağanüstü Kurultayı’nın birlik ve beraberlik ruhunu zedelememesini, daha da güçlendirmesini diliyorum. Ayrıca, Olağan Kurultaya kadar seçilecek olan Genel Başkanın sorumlu bir kişilik olacağına, partiden birlik ve bütünlüğü koruyacağına, el ele ve omuz omuza ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağına olan inancımız tamdır.

UBP, yerel seçimler öncesinde olağanüstü bir kurultay ile Genel Başkanı’nı seçecek ve hemen ardından yerel seçimler gerçekleştirilecek. Yerel seçimlerden UBP-DP ittifakının gerçekleşmesini ve genel seçimlerden sonra Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğu gibi yine bir zaferle çıkılmasını gönülden diliyoruz. Bunun sorumluluğu, UBP delegeleri ve Genel Başkan adaylarında olacaktır.

Bu tarihi hatırlatmaları ve düşüncelerimizi hatırlatmak gereği duydum. Başarılar UBP.

671620cookie-checkUBP’de adaylık yarışı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.