Ulusal Kanal ve Aydınlık’a yapılan saldırıyı protesto ediyorum

„Yetmez ama evet“ diyenlerin de güçlendirdiği AKP iktidarı „İleri Demokrasi“ anlayışını her gün daha fazla hissettirirken, muhalif gazete ve televizyonların sesi kısılmak isteniyor. Evlerde ve bürolarda terör estiriliyor. Buna örnek Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal’a yapılan baskı ve tutuklamalardır. Bu saldırı ve tutuklamalara önce gazeteciyim, sonra da insanım diyen herkes karşı durmalıdır.
Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal’a AKP hükümetinin bu saldırılarını ve bu saldırılara karşı sesiz kalan gazetecileri kınıyorum. Sayfama İşçi Partisi Avrupa Temsilcisi sayın Ali Mercan‘ ın basın açıklamasını olduğu gibi koyuyorum. Okurlarımı bayiden birer Aydınlık alarak, Aydınlık’ın yanında olduklarını göstermeye davet ediyorum.

İŞÇİ PARTİSİ AVRUPA TEMSİLCİLİĞİ BASIN AÇIKLAMASI

AMERİKAN OPERASYONU SÜRÜYOR
İşçi Partisi, Aydınlık Gazetesi ve Ulusal kanal basıldı!

Bugün (19.10.2011) sabaha karşı İşçi Partisi Genel Merkezi, Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal Büroları basıldı ve didik didik arandı. İP Genel Başkan Vekili M. Bedri Gültekin, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Turhan Özlü,
İP İstanbu İl Başkanı Erkan Önsel ve Aydınlık Gazetesi görevlilerinden Mehmet Bozkurt, Ruhsar Şenoğlu, Özlem Konur Usta ve İlyas Gümrükçü’nün evlerinde aramalar yapıldı ve gözaltı kararları çıkartıldı.
Şu anda Rusya’da görevde bulunan İstanbul Üniversitesi araştırma görevlisi Mehmet Perinçek hakkında arama emri verildi.
Bu bir Amerikan operasyonudur. Türkiye’yi parçalama hedefine bağlı planın bir ayağıdır ve Ülkemizi savunan son kaleleri yıkmaya yönelik hayasız, alçakça bir saldırıdır.
Amerika’nın emriyle AKP, Ülkemizi, Komşu ve kardeş Suriye halkının üzerine sürmek istiyor. Bu alçak saldırıya karşı çıkacak sesleri de boğmak, haksız ve hiç bir hukuka, komşuluk ilişkilerine sığmayan bu saldırıya karşı çıkabilecek
engelleri ortadan kaldırmak istiyor.
Bu saldırı, Güneydoğu’da askerlerimizin art arda kahpece şehit edildiği, komutanlarımızın aralıksız tutuklanmalarıyla eş zamanlı olarak yürütülmektedir. Amerika dışardan, PKK Güneydoğu’dan, AKP merkezlerden saldırmaktadır, hepsinin komuta kademesi Amerika’dır. Türkiye hızla iç savaşa sürüklenmektedir. Ülkemizi felaketli günler beklemektedir. Ancak biz kazanacağız, Türkiye kazanacak, eşbaşkan Tayyip ve şürekası Yüce divana sevkedilecektir. Amerika’nın iflas ettiği ve çöküşten kurtulmak için çırpındığı bu şartlarda hiç bir gür Türk Milletini dize getiremez.
Bir iki istisna dışında bütün basın yayın ordusu bu olayı görmezden gelmektedir. Gazetecilik ve meslek namusu kalmamıştır. Yanıbaşlarında Ulusal Kanal ve Aydınlık basılıyor ve mesleki dayanışma gösterecek kadar bile ahlakları kalmamıştır. Gerçekleri yazmakla yükümlü olan gazeteler mandacılığı benimsemiş ve görevlerinden istifa etmişlerdir. Onları artık basın yayın kuruluşu olarak göremeyiz.
Bütün demokratik kitle örgütlerimizi, toplum öncülerini ve vatandaşlarımızı ülkemizi iç savaşa ve bölünmeye sürükleyen bu saldırılara karşı birleşmeye ve kararlı tutum almaya çağırıyoruz. Faşizme doğru adım adım yükselen bir rejime karşı baş kaldırmak kaçınılmaz bir insanlık görevidir.

Ali Mercan
İşçi Partisi Avrupa Temsilcisi

1598430cookie-checkUlusal Kanal ve Aydınlık’a yapılan saldırıyı protesto ediyorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.