Umut tacirine 10 yıl ceza

Ramazan Zorlu ve Ali Rıza Gün geçen yıl bir baskında yakalanmışlardı. Ali Rıza Gün’ün, daha önce de aynı suçtan İngiltere’de 2,5 yıl, Fransa’da ise 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığı açıklandı.


Gün’ün 1990 yılında sahte Rum pasaportuyla İngiltere’ye geldikten sonra iltica başvurusunda bulunduğu, 1996 yılında İngiltere’de 30 ay hapis cezasına çarptırıldığı, daha sonra Belçika tarafından yakalanıp insan kaçakçılığı suçlamasıyla arandığı Fransa’ya iade edildiği, burada da 3 yıl hapis cezası aldığı, buna rağmen 1998 yılında İngiltere’de oturum izni alabildiği kaydedildi.


Croydan’daki mahkeme, Ali rıza Gün’ün cezasını tamamladıktan sonra sınır dışı edilmesi gerektiğini açıkladı. Cezası daha önce açıklanan Ramazan Zorlu’nun ve Ali Rıza Gün’ün çoğu Türkiye’den yüzlerce kaçak göçmeni İngiltere’ye getirdiğini söylemişti.
 
Çetenin yüzlerce kaçak göçmeni İngiltere’ye getirdiği bildiriliyor. 43 yaşındaki Ramazan Zorlu da daha önce şebekenin faaliyetlerinde payı olduğunu itiraf etmişti.


Zorlu geçen yıl İngiltere ve diğer bazı Avrupa ülkelerinde iki yıl süren bir soruşturma sonrası yakalanarak gözaltına alınmıştı. İngiltere Emniyet Teşkilatı Scotland Yard, yapılan operasyonun insan kaçakçılığı alanında şu ana kadar görülenlerin en büyüğü olduğunu bildirmişti.


Croydon’daki mahkeme Ramazan Zorlu’nun, cezasını tamamlaması sonrası Türkiye’ye iade edilmesi gerektiğine de hükmetti. Şebekenin diğer mensubu Hasan Eroğlu ise daha önce altı yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. İngiliz polisi çökertilen şebekenin kaçak göçmenlerden talep ettiği paranın 25 bin doları bulabildiğini söylüyor. (BBC)


FOTOĞRAF: Ramazan Zorlu ve Ali Rıza Gün geçen yıl bir baskında yakalanmışlardı

795480cookie-checkUmut tacirine 10 yıl ceza

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.