Uslanmayan dolandırıcı hapiste bile yapacağını yaptı

Vergi beyannamelerinde zarar etmiş görünüp devletten alacaklı olduğunu iddia eden dolandırıcıya Maliye tarafından, ¨Vah vah, size çok yazık, hemen ilk taksit olarak 350 bin dolarlık çeki gönderiyoruz, gerisini yavaş yavaş öderiz¨ diyerek gönderilmiş çek postadan çıkınca hapishane yönetimi durumdan işkillenip soruşturma başlattı ve her şey ortaya çıktı.

New York Eyaleti’nin Syracuse adlı kentindeki Federal Hapishane’de 4 yıllık bir ceza için yatan ve adı açıklanmamış bulunan eski dolandırıcı bir mahkûm, ABD vergi yasalarındaki boşluklardan yararlanıp Maliyeyi ¨tokatlamaya¨ kalkıştı.

Böylece kendisini batmış ve müflis bir işadamı gibi gösterip devletten alacaklı olduğunu, yıllardan beri fazla vergi verdiğini belgelerle güyâ kanıtlayarak beyan etti. Bunun üzerine, vergi alacaklısı olduğu kabulüne kalkışan Maliye tamamı 890 milyon dDolar olarak talep edilen parayı ödemeye kalkıştı. İşin tuhaf yanı ise dolandırıcının bu yaptığına tanık olan bir başka mahkûmun ricasını da kırmayan gözü açık adam, ötekisi için benzer bir form doldurup postaladı, ancak bu kez arkadaşı adına insaflı davranıp sadece 50 bin Dolar istedi.

ABD Maliyesi’ndeki aklı kıt memurların bir hapishanenin posta servisinden gelmiş ve 890 milyon Dolar parayı geri isteyen bir mahkûmu böylesine dikkate alıp ödeme yapmaya kalkışması ise kolayca anlaşılamayan bir sır olarak ortada kaldı.

1535530cookie-checkUslanmayan dolandırıcı hapiste bile yapacağını yaptı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.