“Vaatleri seçmeni sola kaydırdı”

The Guardian ülkede Sosyalistlerin zaferlerini ilan ettiğini, muhazafazakarların beş yıl süren iktidarı sonrası, PASOK’un seçimi kazandığını duyuruyor. Gazeteye göre iktidar döneminin ortasında seçime giderek adeta kumar oynayan Başbakan Kostas Karamanlis, kapı dışarı edildi.

The Independent de Yunanistan’da seçmenlerin muhafazakarları cezalandırdığını söylüyor. Daniel Howden, aynı gazetedeki analizinde, PASOK’un seçim zaferinin esasında Yunanistan’da siyasetin ne kadar durağan olduğunu gösterdiğini belirtiyor. Howden bu duruma gerekçe olarak, PASOK lideri Yorgo Papandreu’nun, yıllardır sahip olduğu tüm avantajlara rağmen, Kostas Karamanlis karşısında ancak üçüncü denemesinde seçim kazanabilmesini gösteriyor.

The Times ise Başbakan Kostas Karamanlis’in, “seçim kumarının” başarı getirmemesi sonrası Yeni Demokrasi Partisi genel başkanlığını bırakma kararı aldığına dikkat çekiyor. Gazeteye göre seçimin sonucu Karamanlis için siyasi olduğu kadar şahsi de bir yenilgi.

The Financial Times; Karamanlis’in ücretleri iki yıl dondurma, vergileri artırma ve ekonomiyi daha da liberalleştirme vaatleriyle seçime gittiğini hatırlatıyor. Gazereye bakılırsa, bu vaatler seçmenleri sosyalistlerin kollarına itmiş gibi görünüyor…

1220690cookie-check“Vaatleri seçmeni sola kaydırdı”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.