Velilerin 4+4+4 isyanı!

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe verdikten sonra konuyla ilgili basın açıklaması yapan veliler, okullarının ayrılmamasını talep ettiler. Türkiye’nin dört bir yanındaki köklü ilköğretim okullarında da benzeri tartışmalar yaşanıyor.

‘ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ BELİRSİZLEŞİYOR’

Yasada yapılan değişikliğin, ilk ve ortaokulların mutlaka ayrı okullarda devam etmesini gerektirmediğini dile getiren öğrenci velileri, yasa değişikliği ile şartları uygun olan okulların ilk ve orta kısımlarının birlikte devam edilebilmesinin düzenlendiğini belirttiler. Öğrenci velilerinin dilekçesinde, “Yıllardan bu yana ilk ve orta eğitimin başarı ile birlikte sürdüğü bir eğitim kurumuna yapılacak müdahale; günümüz dünyasında eğitimin önemi dikkate alındığında çocuklarımızın geleceğini de belirsizleşmekte ve biz velileri son derece endişelendirmektedir” görüşüne yer verildi.

BAŞARI BÜTÜNLÜĞÜN BOZULMAMASINA BAĞLI

Okullarının başarıları ile tanınan bir eğitim kurumu olduğunun altını çizen öğrenci velileri adına basın açıklaması yapan Ayşe Ak, okulun ilk ve ortaokul kısımlarının birlikte devam etmesine uygun her türlü fiziki şarta sahip olduğunu belirterek, “okulumuzun başarısının devamı ise hiç kuşkusuz okulun birlik ve bütünlüğünün bozulmamasına bağlıdır. Kaldı ki şartları uygun olan pek çok okulda ilk ve orta kısımların 4+4 şeklinde eğitim vermeye devam edeceği bilinmektedir” dedi.

VELİLERİN GÖRÜŞÜNÜN ALINMAMASI BÜYÜK EKSİKLİK

“Ne çocuklarımızın okuldan okula dolaştırılarak perişan edilmesini, ne de veliler olarak bizlerin mağdur edilmesine yol açacak bir uygulamayı kabul etmek istemiyoruz” diye konuşan Ak, okulların durumu görüşülürken velilerin görüşünün alınmamasını ise büyük bir eksiklik olarak gördüklerini kaydetti.

OKULUMUZA SAHİP ÇIKIYORUZ

Cumhuriyet İlkokulu velileri olarak çocuklarının geleceğini ilgilendiren ve okulun geleceği ile ilgili arzu ve isteklerini bildirmek için ilçe milli eğitim müdürlüğümüze dilekçelerini sunmaya geldiklerini ifade eden Ak, “umuyoruz ki karar vericiler taleplerimizi dikkate alacak ve okulumuzun bütünlüğünü bozmayacak bir karar vereceklerdir. Veliler olarak okulumuza sahip çıktığımızı, çıkmaya da devam edeceğimizi, gerekli gördüğümüz her türlü yasal haklarımızı gerektiği yerde kullanacağımızı basına ve kamuoyuna duyuruyoruz” açıklaması yaptı.

1539890cookie-checkVelilerin 4+4+4 isyanı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.